Afdragsfrie lån

Nu skal vi lige have styr på det med afdragsfrie lån. Et afdragsfrit lån er en låne type, som Realkredit institutter kan tilbyde. Sammensætningen kan være forskellig, dog er opsætningen altid den samme.

Lån med afdragsfrihed giver i en forudbestemt periode, dig som låner, større frihed, da der kun skal betales rente og bidrag på lånet. Hele lånet skal stadig betales. Efter den afdragsfrie periode skal der betales et større beløb hver måned, da der nu både skal betales rente, bidrag og lån (både fra den afdragsfrie låne periode og derefter). Man har derved en årrække, hvor man ikke betaler så meget og har råd til lidt mere, men derefter forhøjes afbetalingen. Man kan vælge at betale restgælden til sidst i låneperioden, altså betale de afdrag som man ellers skulle have betalt, hvis ikke der havde været en afdragsfri periode.

 

Er man fri med et afdragsfrit lån?

For at illustrere endnu tydeligere, hvad afdragsfrie lån er, kommer der her et lille eksempel. Du vil gerne låne penge, lad os sige en million, til et lille hus og overvejer et afdragsfrit lån med en afbetalings periode på 30 år, hvoraf de første 10 år er afdragsfrie. De første 10 år betaler du derfor ikke af på selve lånet, men du betaler, som sagt kun renter og bidrag. Når de 10 år er gået, skal du i gang med også at betale af på lånet. Så nu skal du til at afbetale på millionen, samtidig med at du stadig betaler renter og bidrag. Det er derfor et noget større beløb, der skal betales de sidste 20 år.

Om afdragsfrit lån er en god eller dårlig ide er helt op til den enkelte og det kommer også an på hvad lånet skal bruges til. Men det er altid en god ide at tage en snak med sit låneinstitut. De vil gerne rådgive dig i dit valg. Ferratum kan ikke tilbyde afdragsfrie lån, men har du brug for et mindre lån står vi til rådighed.

Alt om lån>>

Til forsiden>>