4 gode grunde til at tage cyklen på arbejde

Danmark er verdens næststørste cykelnation og værdien af at cykle fra A til B er meget høj blandt danskerne. Der findes en række gode grunde til, hvorfor cyklen generelt er et godt transportmiddel. Vi giver dig 4 solide grunde her.
 

Gratis motion

I forhold til den overordnede folkesundhed, så er det at cykle en rigtig god ide. Cykling er en god måde at komme i form eller holde sig i form. Cyklen er som et gratis fitnesscenter på hjul. Hvis du cykler på arbejde dagligt kan du i gennemsnitet tabe 6 kilo det første år. Motion hver eneste dag i form af en cykeltur til og fra arbejde, er altså ikke helt så tosset. Desuden er cykling en fantastisk måde at forbrænde kalorier på, og du kan vælge det tempo, der passer dig og stadig få mange fitnessfordele.
 

Miljøvenligt

Forurening fra biler er et alvorligt problem, der plager verdensklimaet. Cyklen er ikke kun godt for helbredet men også miljøet. En cykel forurener væstenlig mindre end en bil, hvorfor det er et bæredygtigt transportmiddel. Ved at bruge cyklen dagligt fremfor bilen er du med til at passe bedre på miljøet. Det giver mere overskud i hverdagen at cykle, fordi man får frisk luft.
 

Billigst

Sammenlignet med en bil, så er en cykel langt mere økonomisk. Der er mange omkostninger forbundet med at have en bil så som syn, afgift, forsikringer og benzin- eller dieselforbrug m.m. En bil af enten nyere eller ældre model lægger et godt tag på den månedlige økonomi.

Hvorimod en cykels udgifter er mindre i antal og pris. Her skal du som udgangspunkt kun tage højde for købsprisen, vedligeholdelse og mulige punkteringer. Det er altså billigere for pengepungen at investere I en cykel end en bil.

 

Undgå traffikkø

Sidder du ofte i køtrafik i myldretid? På cykel kommer du nemt udenom traffiken og du behøver ikke tage tidligere af sted om morgen eller eftermiddag  grundet kø. I Danmark har vi utrolig gode forhold med gode cykelstier i byerne.

Vi håber du kunne lide dette blogindlæg. Du kan også læse vores seneste blogindlæg omkring udendørsaktiviteter.