4 gode råd til skolestart

Ligesom masser af jule-reklamer minder os om, at vinteren kommer, så markerer ”skolestart” reklamerne os om, at sommeren er ved at være slut. Hvad betyder skolestart for dig og din familie? Uanset om skole eller universitet er en del af dit liv, eller du bare gerne vil have styr på efteråret, så kan du læse vores 4 råd til at lade skolestarten, og efteråret, gå glat.

1.Vend tilbage til dine rutiner og skemaer.

For manges vedkommende betyder skolestart omstilling. Alle, fra unge til voksne der fortsætter deres uddannelse, har en plan de skal holde. Prøv at sætte tid af til vigtige ting i løbet af dagen. F.eks. en tidlig start på dagen, lektier og oprydning.

Sengetid er også en vigtig tid for os alle sammen – studerende eller ej. Det bør være en afslappende tid, der hjælper os med at forberede til næste dag. Selvom aften-rutinerne ikke tager lang tid, så er det vigtigt ikke at stresse. Afsæt lidt ekstra tid til hver aktivitet, så du holder stress-niveauet nede og får en god nats søvn.

2. Udnyt tilbud ved skolestart

Skolestart kan være et godt tidspunkt at gøre sig nogle af de større indkøb, som f.eks. telefoner eller computere. Der er nemlig mange gode tilbud omkring skolestart. Der er mange andre der har de samme overvejelser som dig, og derfor kan du finde mange nyttige anmeldelser af teknologi og gadgets. Undersøg markedet godt, og sammenlign priser når du vælger dine indkøb. Så er du sikker på at du får hvad du skal bruge – og til den rigtige pris.

3. Brug studierabat

Hvis du eller nogen i din familie er studerende, så er der fristende tilbud til dem med studiekort. Tjek produkter og services ud på nettet, og se om der er rabatter som enten du eller den studerende i familien kan få.

Hvis du er forælder til en ældre studerende, er det måske en god idé at lade dem gøre selve købet, frem for at du gør det for dem. Det er en god idé at opfordre de studerende til at holde udkig efter studierabatter når de skal købe noget til studie eller hjemmet.

4. Tænk på uventede udgifter

Det er nemt at få tunnelsyn, når man prøver at starte efteråret på en god måde. Men der kan også komme uventede udgifter, selvom du har forberedt dig godt. Uanset hvad dit budget er til skolestart, er det godt at have lidt ekstra råderum, så du kan klare kedelige overraskelser. Det kan også være, at du først finder ud af hvad du egentlig skal bruge efter du er startet. Derfor er det godt at være bevidst om, at der nok kommer nogle flere udgifter til ting, du ikke var klar over at du skulle bruge.

Lige meget hvad skolestart betyder for dig, kan du bruge muligheden til at organisere dig og blive klar til året der kommer.