5 lånetips – bliv en bedre låner!

Et lån kan være en løsning når din økonomi er under pres, eksempelvis i tilfælde af uventede udgifter eller en forsinket lønningsdag.

Den gode låntager har styr på sin økonomi og planlægger at betale sine månedlige ydelser til tiden. Planlægningen starter allerede før lånekontrakten underskrives, så hun er sikker på der ikke opstår problemer senere hen, eksempelvis med rykkere eller misligholdelse.

Her kommer 5 tips til at blive en bedre låner:

1. Lån det rigtige beløb

Har du brug for at låne et beløb en enkelt gang? Eller har du brug for at låne lidt ad gangen?

Du bør ikke låne mere end du skal bruge, for så koster det nemlig mere at betale lånet tilbage. En fleksibel kredit kan være en god løsning, hvis du er usikker på hvor mange penge du har brug for at låne.

2. Betal tilbage til tiden

Du løser ikke et betalingsproblem ved at udskyde det, du gør det kun værre. Lånet bliver dyrere, da renterne vokser og du kan modtage rykkere, som normalt koster 100 kr. per styk.

Hvis du får problemer med at betale lånet tilbage, så kontakt kreditor med det samme, så vil du blive hjulpet med at finde en god løsning.

3. Læs om låneudbyderen og lånevilkårene

Du bør ikke låne penge hos en hvilken som helst låneudbyder.

Læs derfor vilkårene godt igennem før du låner. På den måde bliver du fortrolig med prisfastsættelse af lånet og konsekvenserne hvis du eksempelvis misser en betaling.

4. Lån ikke uden grund

Du bør overveje formålet med dit lån. Det er ikke nogen skam at tage et lån, og det kan bruges til mange uforudsete udgifter eller ekstra nydelser.

Hvis du ved hvad du låner til, bruger du ikke pengene på tilfældigt forbrug. Så overvej en ekstra gang om du har råd til at tage et lån, hvis du eksempelvis gerne vil feste en weekend eller have en luksusvare, du egentlig ikke har råd til.

5. Kontakt din låneudbyder i tilfælde af problemer

Måske er du blevet afskediget på arbejdet eller du har fået en uventet regning, som er pressende. Hvis du mod forventning skulle få besvær med at betale lånet tilbage, bør du kontakte kreditor med det samme.

Kreditor ønsker kun glade kunder, og derfor vil den rigtige långiver være behjælpelig, hvis du løber ind i problemer.

Eksempelvis vil Ferratum altid forsøge at finde en løsning der er god for alle parter, så du kan få den bedste oplevelse som kunde.

 

Artiklen er skrevet af Paw Vej fra Financer
Financer.com er en af verdens førende sammenligningsside for finansielle produkter.