5 råd til at spare penge i 2019

1. Køb mindre kaffe

Skru ned for kaffeforbruget på diverse kaffebarer eller cafeer i byerne og brug i stedet kaffemaskinen. Du vil hurtigt kunne mærke en forskel i pengepungen, hvis du fremover laver din egen kaffe i stedet for at købe den på farten. To go-kaffe er en dyr og lunken fornøjelse, men ligesom med så mange andre ting i livet, er et moderat kaffeindtag fornuftigt.

2. Bedre transportvaner

Ens transportvaner kan have stor betydning for både ens privatøkonomi og miljøet. Der er ofte mange penge at spare ved f.eks. at tage cyklen eller offentlig transport til og fra arbejde frem for bilen. Desuden er dette mere skånsomt for miljøet og helbredet, især cykling. Cyklen kan sågar kombineres med kollektiv trafik, hvor man bl.a. kan udnytte transporttiden til noget fornuftigt som f.eks. læse avisen eller tjekke e-mails. Transport til fods er også et godt og økonomisk alternativt.

3. Bliv røgfri

Det koster uendeligt meget at ryge – både for pengepungen og helbredet. Det kan være rigtigt svært at stoppe med at ryge, men om ikke andet, er det en rigtig god beslutning at tage. At kvitte smøgerne sker ikke fra den ene dag til anden, ofte kræver det professionelt hjælp udefra.

4. Drop udespisning

Madlavning kan for nogen være en sur pligt, men ofte er den mad, vi spiser ude mere usandt end den hjemmelavede. Det er desuden også langt billigere at stå for madlavningen selv, end at spise på restaurant. Står man selv for maden derhjemme, vil man også have en tendens til at træffe sundere valg. Udespisning giver heller ikke så god en madkvalitet og indeholder færre vitaminer og mineraler, som hvis man selv stod for aftensmaden.

5. Lav et budget

Et budget kan typisk afhjælpe de fleste med økonomiske problemer. At lave et budget giver nemlig økonomisk overblik, skaber struktur og formindsker risikoen for overforbrug. Med andre ord kan det at lave et budget give en selvkontrol over ens økonomi, så man bl.a. kan få mest ud af de penge man tjener