5 sunde vaner

 

Bliv sundre med disse 5 vaner. Vi giver dig her nemme tips og råd, der ikke kræver de helt store ændringer.

 

1. En god søvn

En god nattesøvn er essentielt for at fungere optimalt i hverdagen, og længere perioder med dårlig søvn eller søvnløshed kan endda føre til svækket immunforsvar, stress, forhøjet blodtryk eller hjertesygdomme. Et godt søvnråd, drop mobiltelefonen og læsningen før sengetid.
Det anbefales ofte at man minimum skal have 8 timers søvn. Dog er vores søvnbehov invidiuelt og ændres med alderen.
 

2. Sund og varieret kost  

Spis mere frugt, grønt og fuldkorn. Glem ikke om protein og andre mineraler og vitaminer, uanset om du er en kødædende, vegetarisk eller vegansk. Når du spiser varieret, har du de bedste muligheder for at få de næringsstoffer, du skal bruge for at holde dig sund og rask. Du styrker bl.a. dit mentale og fysiske velvære og forebygger en række livsstilssygdomme.

 

3. Aktiv træning

Fysik aktivitet og motion forlænger dit liv og nedsætter risikoen for at få livsstilssygdomme. 30 minutters motions dagligt, er alt hvad der skal til. Jogging, hjemmetræning og meditation er nemme måder, hvorpå man kan inkorporere motion og fysisk aktivitet i hverdagen. Og det gode ved det, er at disse aktiviteter ikke nøgvendigvis behøver at koste penge.

 

4. Undgå rygning

Rygning er sundhedsskadeligt, hvilket i sig selv er en god grund til at kvitte smøgerne. Det koster uendeligt meget at ryge – både for pengepungen og helbredet. Det kan være rigtigt svært at stoppe med at ryge, men om ikke andet, er det en rigtig god beslutning at tage.
 

5. Kom ud i solen

Husk at få så meget sollys som muligt. Sollys er vores vigtigste kilde til naturligt D-vitamin, og har stor betydning kroppen. Solens energi styrker kroppens immunforsvar, forebygge en række sygdomme samt giver også fornyet energi. Desuden hjælper sollys med at regulere serotoninniveauerne og har dermed en positiv effekt på humøret.