Advent – tid til julehygge

Nu nærmer den dejlige juletid sig så småt og med den kommer også advent – fire søndage inden jul, eller rettere inden den 25 december. Falder juleaften på en søndag, vil denne nemlig være den fjerde søndag i advent. I mange familier, står disse søndage i hyggens tegn, det er her man samles, spiser æbleskiver og julehygger.

Advent betyder ’herrens komme’, og er som sagt en fejring inden jul. Advent er også kirkens nytår, kirkeåret begynder nemlig første søndag i advent og ikke i januar, som et almindeligt kalenderår.

Jul på budget - gode mulighedere for julehygge 

Når advent nærmer sig, så er det at mange familier virkelig mærker og tænker at julen står for døren, nu kan man begynde at pynte op, lytte til julemusik og smage på nogle af julens mange lækkerier. Det er meget forskelligt fra familie til familie, hvad man laver og det er heldigvis ikke det hele der koster særlig mange penge. Her får du fire råd til, hvordan du kan julehygge uden at skulle smadre sparegrisen.

Skovtur 

En rigtig god måde at nyde en søndag eller weekend inden jul på, er at tage hele familien med på skovtur. Her skal man så ud og finde en masse spændende ting og sager fra jordbunden, ting der kan bruges i en flot juledekoration eller adventskrans. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan bruge i en juledekoration, men nogle af de typiske elementer er mos, gran og kogler. For at gøre turen ekstra hyggelig, og samtidig undgå at man bliver kold, kan man tage en termokande med kaffe eller varm kakao med. Så man kan snuppe en tår imens man render og leder efter sjove og interessante elementer til dekorationen.

Det eneste du skal købe for at lave en juledekoration, er lys og ler, resten, udover det man finder i skoven, har man ofte allerede derhjemme, som tallerken og ståltråd.

Bage julesmåkager

En anden billig måde at hygge med familien på til jul, er ved at bage julesmåkager. Her kan man lave et lille udvalg af et par forskellige slags, som man ønsker at lave, og så få familien til at hjælpe. De små vil elske at være med, så find en opskrift på nogle småkager som skal trykkes ud, eller rulles. Havregrynskugler er også altid et sikkert hit hos både store og små. Til at lave julesmåkager er der selvfølgelig lidt ingredienser der skal købes hjem, men mange julesmåkager består primært at smør, mel, sukker og æg, hvilket man ofte allerede har derhjemme.

Klippe klistre 

En tredje familie julehyggemulighed, er selvfølgelig at give sig i kast med den hjemmelavede julepynt. Her er det bare at finde en masse forskelligt papir, i forskellige mønstre og farver, så kan man hurtigt få kreeret noget rigtig fint pynt. Brug gerne både aviser, ugeblade, magasiner og gavepapir, det kan give et fint spil i et hjemmelavet julehjerte. Hvis man er lidt i tvivl om, hvordan de forskellige ting skal laves eller mangler nogle spændende og sjove skabeloner, så er der rigtig meget inspiration at hente på nettet. Søg blot efter f.eks. flamingokugler, guirlander, mussetrapper, kræmmerhuse, julehjerter, snemænd, julemænd og engle. Det du oftest skal bruge til at lave julepynt er, papir/pap, saks, lim og evt. en hæftemaskine.

Gratis arrangementer 

Der er også rigtig mange steder rundt omkring i landet, hvor man i løbet af julen kan finde en masse sjove og hyggelige gratis arrangementer. Mange kirker holder lidt forskelligt julekomsammen, f.eks. med diverse julekoncerter. Derudover laver mange byer, hvis der er et center eller bytorv, også en masse, hvor man f.eks. kan gå på julemarked eller se små nisselandsbyer. Det bedste råd er her at holde øje med lokalavisen.

Hos Ferratum vil vi gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul

Welcome to Ferratum Chat

The chat is not available.

The chat is not available right now
Please leave a message

Thank you for contacting Ferratum

System error