Bliv bedre til at spare – de bedste sparetips

Er måneden tit for lang i forhold til hvor langt dine penge rækker, eller vil du blot blive bedre til at få mere ud af din månedlige indtægt? Så kan det være en god ide at få overblik over, hvor dine penge forsvinder hen, og hvad du eventuelt kan gøre for at spare, så du får mest muligt ud af dine penge.

Derfor giver vi dig her en række tips til, hvordan du kan blive bedre til at spare.

Læg et budget 

Det første du kan gøre, for at få et overblik over hvor du kan spare flest penge i din privatøkonomi, er ved at lægge et budget.

Med et budget får du overblikket over dine månedlige indtægter og udgifter, og du vil nemt kunne få øje på specifikke områder, hvor du eventuelt kan nedsætte dine månedlige udgifter.

Bruger du for eksempel lidt rigeligt med penge på take away eller køber du tit lige en ny trøje, som du bare ikke kan undvære, kan dette være gode områder at sætte ind.

Mange vælger at lade økonomien køre lidt i blinde, og ikke have en egentlig indsigt i, hvad deres penge går til i sidste ende. På den måde er der en langt større sandsynlighed for at komme til at klatte pengene væk.

Skær ned på unødvendige udgifter 

De fleste kender til impulskøb, og hvordan de nemt kan bidrage til at sætte ens forbrug op. Tit står man i supermarkedet og kommer til at putte ting i kurven, som man ikke lige nødvendigvis havde brug for i første omgang. Dette er selvfølgelig okay at gøre en gang i mellem, men hvis det sker hver gang du skal hen og handle, vil det være med til at sætte dine udgifter betydeligt i vejret.

Lav i stedet en indkøbsliste hver gang du skal ned at købe ind, og hold dig til denne. På den måde undgår du at komme hjem med ting, du ikke behøver, eller som du allerede har i enten køkken- eller køleskabet.

Spar på de faste udgifter 

Selvom du har tegnet forsikring eller mobilabonnement, betyder det ikke at du efterfølgende ikke kan gå ind og forhandle om prisen eller lede efter et billigere tilbud. Gennemgå derfor dine faste udgifter en gang om året, for at få den bedst mulige aftale.

Hvis du skal lede efter en billigere forsikring, skal du være opmærksom på at gennemgå hvad den nye forsikring dækker. Selvom prisen er lavere, er det ikke ensbetydende med, at du er lige så godt dækket som ved den gamle, eller du kan komme til at stå med en højere selvrisiko end før.

Find en billigere bank 

Mange ser deres bankforhold, som en fast ting, der kan være besværlig at udskifte. Men der kan ofte være en del penge at hente i forhold til gebyrer og renter, hvis du begynder at kigge dig lidt omkring efter en ny bank.

Hvis du ikke ønsker at skifte bank, men stadig gerne vil spare lidt på dit bankforhold, kan du fremlægge lignende tilbud for din nuværende rådgiver, hvor der herefter måske kan rykkes på renter og gebyrer.

Hvis ikke kan du herefter vælge at skifte over til en anden bank, med et bedre tilbud.

Køb nye ting brugt 

En anden god måde at spare penge på, er ved at købe ting brugt. Dette er der mange forskellige portaler, der tilbyder i dag, og du kan derfor nemt finde netop det du lige står og mangler.

Om det er elektronik, møbler, tøj, bøger biler, cykler eller noget helt andet, vil du oftest kunne få det til en langt lavere pris, end ved at gå ud og købe det fra ny.

Vær opmærksom på, at du ingen fortrydelsesret har, når du køber brugte ting af private. Vær derfor sikker på at du skal bruge den ting du køber, og den er i den stand som du ønsker, da der ikke vil kunne gøres indsigelse efterfølgende.

 

Ønsker du mere økonomisk overskud, og er det ikke nok blot at spare op? Som ny kunde hos Ferratum kan du nu låne rentefrit. 

Rente- og gebyrfri kredit til nye kunder i op til 30 dage! Få rentefrit lån nu>>>