Bryd ud af din tryghedsramme!

Bryd ud af din tryghedsramme!

Der er ingen tvivl om, at det kan være rart med faste rutiner, særligt når man føler sig presseret og har en masse overarbejde at se til.
Fastlagte rutiner kan derfor både være nyttigt i en personlig og professionel sammenhæng. Struktur øger nemlig effektiviteten i ens liv, hjælper med at automatisere beslutningsprocesser og frem for alt give komfort.

Faste rutiner  
På den anden side, kan komfort godt forårsage, at nogle mennesker kan side fast i bestemte rutiner eller vaner. Dette gælder også de knap så positive mønstre, som f.eks. manglende på motion trods ens brændende ønske om en sundere livsstil.
Desværre kan vores bekvemmeligheder holde os fast - fast i velkendte mønstre, hvor vi simpelthen accepterer den aktuelle situation vi befinder os i. Det er kun ved at foretage en bevidst ændring at man opnår sine drømme. Det er altså kun ved at træde ud af ens tryghedsramme, at man kan vokse hvad angår ens personlige udvikling. Med andre ord, er det at opleve nederlag eller ubehag ikke nødvendigt skidt, selvom mange har den opfattelse.

Udvid din tryghedszone
For at kunne udvikle sig og leve det liv man drømmer om, skal man være vilje til at tage nogle tæsk med på vejen. Nedenfor giver vi dig 5 bud på hvordan du kan udvide din tryghedszone.

1. Tag en anden rute på hjemturen.
At tage en anden vej hjem fra arbejde, kan være en af de simpleste måder, hvorpå at du kan bryde dine daglige rutiner. På denne måde øger du muligheden for at opleve nye ting, som du evt. kan bruges som inspirationskilde.

2. Sociale arrangementer
Udfordre dig selv til at takke ja til alle sociale arrangementer, som du bliver tilbudt. 
Det kan være alt fra en inviation til en fyraftensbajer med kolleagerne, eller en mere festlig inviation til en stor fest. 
På denne måde kan du lære nye mennesker at kende og udvikle poentielle gode relationer. 

3. Implusive beslutninger 
Når der skal træffes beslutninger, så prøv at undgå at overanalyse hver eneste tænklig scenarie. Prøv i stedet at trage en implusiv beslutning - En beslutning som du muligvis ikke vækker bekendte følelser. Dette bidrager til flere spontane oplevelser i livet.