En oplevelse for livet – Mit første marathon

En oplevelse for livet – Mit første marathon

Jeg glemmer aldrig min 30 års fødselsdag, hvor jeg vågnede op til en lækker morgenmad på sengen, som min kæreste havde stået for.
Pandekager og sort kaffe til – Min favorit! Jeg pakkede efterfølgende gaver op, mens det konstant tikkede ind med fødselsdagshilsner på telefonen fra både familie og venner. Det varmede mit hjerte, hvorfor jeg følte mig som verdens heldigste kvinde denne dag.

Senere samme dag overraskede mine venner mig med en fødselsdagsbrunch på min yndlings restaurant. Maden var helt igennem fantastisk og som prikken over i’et havde de sørget for en lækker fødselsdagskage.
Der blev sunget fødselsdagssang og mine venner fik også sat gang i et stort hurraråb. Idet moment jeg læner mig frem mod kagen for at puste lysene ud, hvisker min veninde Nathasja mig i øret, og siger: ”Ønsk dig noget helt særligt nu hvor du er fyldt 30!”
Jeg kiggede  lidt forvirret rundt for en stund. Pludseligt slog det mig, og jeg lænede mig igen frem til kagen for at puste lysene ud. Idet jeg gjorde dette, hviskede jeg lavt for mig selv ”Mit ønske for i år, er at deltage i Københavns halvmaraton”.

 

Fokus og dedikation

Den næste dag skrev jeg mig op til maratonløbet i København, der kun lå 10 måneder ud i fremtiden.
Det morsomme ved denne historie, er at jeg altid har været rigtig god til sport og meget passioneret omkring dette, især i min gymnasietid.
Jeg har derfor altid troet at jeg skulle gøre karriere inden for sportsverdenen. Det kan man ikke helt sige er tilfældet i dag, da jeg arbejder for et softwarefirma. Et kontorarbejde afspejler ikke ligefrem den aktive livsstil jeg som ung drømte om.
Jeg har også altid ville løbe et halvmaraton, men af en eller anden årsag, er dette aldrig rigtigt blevet til noget. Nu hvor jeg er fyldt 30, tænker jeg at, det er på tide, at jeg får realiseret den drøm.

Inden for den samme uge, hvor jeg tilmeldte mig halvmaratonløbet, fandt jeg mine løbesko frem for fra sidste år, som efterhånden havde samlet meget støv.
Jeg var så fast besluttet på at gennemføre løbet, at intet kunne stoppe mig.
 

Forberedelse og fuldførelse

I de efterfølgende uger stod jeg op kl. 7 næsten hver dag, hvor jeg i gennemsnittet løb 10 kilometer pr. gang. Jo oftere jeg løbetrænede, desto mere kunne jeg øge min løbedistance. Jeg synes selv at gjorde store fremskridt, hvilket jeg var meget stolt af.
For at forberede mig bedst muligt op til løbet, gjorde jeg brug af mange forskellige strategier. Jeg talte bl.a. ofte med en af mine kollegaer, som tidligere har deltaget i et Marathon. Jeg læste også en del artikler for at få en masse tips og gode råd.
Blot 4 uger inden maratonløbet fortalte min kollega mig om, at maratonløbere normalt skal købe nyt fodtøj ca. fire 4 før det aktuelle løb. Det skal man bl.a. for at slide dem godt ind ved at løbe 60-80 kilometer.

Uheldigvis havde jeg mange regninger og udgifter at se til på dette tidspunkt. Jeg havde bl.a. en bilforsikring, der skulle betales, og oveni i dette skulle min hund også en tur til dyrlægen. Dvs. at min kommende månedsløn ville blive ædt op af regninger.

For de næste 5 måneder trænede jeg fysisk hårdt og pressede mig selv til det yderste. Alt dette, fordi jeg gerne vil være den bedste udgave af mig selv, og øge mine chancer for at gennemføre løbet dårlig samvittighed.
Derfor besluttede jeg mig for, at købe de løbesko, som jeg som udgangspunkt ikke havde råd til. Nu tænker du sikkert, hvordan kan det lade sig gøre?

Svaret er ganske enkelt - en Ferratum Kredit.
Jeg optog en kredit hos Ferratum.dk da jeg havde brug for en hurtig og fleksibel løsning. Som noget helt særligt, kan du som ny kunde få en 30 dages rentefri kredit, hvor første udtræk også er uden omkostninger.
Det tog mig kun få minutter at færdiggøre den elektroniske låneansøgning. Ganske kort tid efter modtog jeg en meddelelse på skærmen om, at min ansøgning var blevet godkendt, og pengene ville blive udbetalt til min NemKonto inden for 45 minutter.
Takket være min Ferratum Kredit kunne jeg købe løbeskoene den efterfølgende dag, og fortsætte mit træningsforløb uden problemer. Jeg kunne fra den dag småt begynde at tælle ned til det store løb.

 

At krydse målstregen

I samme øjeblik som jeg krydser målstregen bliver jeg ramt af en lykkerus. Det er magisk og næsten ikke til at beskrive. Følelserne tager over og jeg giver mig hen. Jeg græder af lettelse og mest af alt så græder jeg nok bare af glæde. Jeg græder af glæde over at have gennemført mit marathon og endda med en langt bedre tid end forventet. Min familie, kæreste og venners tilstedeværelse gjorde kun oplevelsen den tand bedre. Jeg er sikker på at et magisk øjeblik som denne, vil blive hængende på nethinden for altid!

Få uger efter mit halvmaraton, besluttede jeg mig for at starte på bacheloruddannelsen Education-program med vægt på den sportslige del.
Som en klog mand engang sagde ”En rejse på tusinde mil starter med det første skrid”. Jeg opfordrer dig derfor til at tage det første skridt mod storheden.
Ansøg om en Ferratum Kredit op til 20.000 kr. og indfri dine drømme. Nye kunder kan nyde godt af en 30 dages rentefri kredit.

Se vores sommerkampagne lige her: