Få styr påprivatøkonomien: Sådan opretter du et budget

Få styr påprivatøkonomien: Sådan opretter du et budget

De fleste af os kender det godt. Ferien kan være en dyr fornøjelse – ofte dyrere end planlagt. Sommerferien kan hurtig blive en dyr fornøjelse, hvis man er uopmærksom og ikke holder sig til feriebudgettet. Der er ingen tvivl om, at vi undervurderer vores forbrug på ferien. Faktisk viser en undersøgelse fra 2015 foretaget af Experian, at 68% overskrider deres forventet ferieforbrug. Undersøgelsen viser også, at 40% akkumulerer gæld fra deres kreditkort i forbindelse med ferien, mens 46% bruger deres kreditkort til finansieringen af ferien.

I dette indlæg giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du kan få privatøkonomien tilbage på sporet efter ferien.

Økonomisk overblik
 

Noget af det vigtigste, man kan gøre for at få økonomien tilbage på sporet efter ferien, er at sætte sig ned og gøre status over forbruget. Dvs. at tage et nærmere kig på sin seneste kontoudskrift og dermed blive klogere på, hvor stor en gæld man har. Det er altså meget vigtigt at man får hovedet ud af busken og ser sandheden i øjnene.
 

Budgetplanlægning

Dernæst bør man gennemgå sine faste udgifter og lægge et realistisk budget ud fra ens leveomkostninger og nuværende økonomisk situation. Gør derfor op med dig selv, hvilke udgifter du kan skære ned på eller undvære helt. Med nogle få tilpasninger og lidt kreativitet bør du være i stand til at tilbagebetale din gæld forholdsvis hurtigt samtidig med at du også kan nyde godt af hverdagens små glæder.

 

Budgetnedskæring

Jo mere man kan skære ned på forbruget, desto bedre. Dette kan f.eks. være at cykle på arbejde eller tage offentlig transport fremfor at bilen til arbejde. Eller endda at afmelde fitnessmedlemskabet til fordel for hjemmetræning eller træning i det fri. På den måde sikrer man sig at ens udgifter ikke overstiger indtægten.

Ved at reducere i dine udgiftsposter skaber du et bedre overblik og et større økonomisk frihed. Besparelserne som du har opnået ved at gøre følgende, kan du bruge til afdrage på din gæld.
 

Håndtering af gæld

Hvis du har udarbejdet et budget, og det ser ud til, at du desværre vil være længere om at tilbagebetale din gæld, kan det være en god idé at opsøge andre indtægtsmuligheder.

Måske har du et ledigt værelse som du kan udleje gennem Airbnb? Et tidsbegrænset deltidsarbejde eller at tage ekstra vagter/ gå op i tid på arbejde kunne også være en mulighed. Vær kreativ og find alternativer for, hvordan du kan tjene ekstra penge for at afbetale dine gæld.
 

Alternativ løsning for dine kortsigtede behov

Står du tilbage i en økonomisk svær situation pga. ferien, og har brug for hurtige penge til dækning af øjeblikkelige behov som f.eks. leveomkostninger eller til at gribe en enestående mulighed, men det er et par uger før du får din løn, så er et kortfristet lån fra Ferratum et godt alternativ. 

Ansøg online om en kredit hos Ferratum via vores brugervenlige låneansøgning og bliv godkendt inden for få minutter. Når dit lån er blevet godkendt, udbetales pengene derefter til NemKonto inden for 45 minutter. 

Har du brug for hurtige penge? Klik på ikonet neden for: