Familieferie – de bedste rejsemål med børn

Trænger du og familien til at komme afsted på en solrig og afslappende ferie? Her får du ferieinspiration og ideer til 5 forskellige last-minute og familievenlige feriedestinationer, samt familieoplevelser.

 

1. Gjerrild Nordstrand, DjurslandDenmark

Hvad angår badeferie i Europa, tænker de fleste typisk på feriedestinationer som f.eks. Spanien, Portugal eller Italien. Gjerrild Nordstrand beliggende i Djursland, Danmark, er imidlertid en af landets bedste og smukkeste strande.
Stranden er meget børnevenlig med lavt vand og fint sand, og samtidigt både perfekt til badning. Her er der rig mulighed for en hyggelig udflugt med madkurv og legeredskaber til børnene er helt i top. Skulle man få lyst til mere badeaktivitet, er Djurs Sommerland en oplagt mulighed.
Er I som familie mere til et aktivt friluftsliv, kan vi stærkt anbefale DCU-Camping Gjerrild Nordstrand, som er en dejlig familiecampingplads med fantastiske servicebygninger.
 

2. Disneyland Paris, Frankrig  

Den mest besøgte forlystelsespark i Europa siden 1992, er uden tvivl Disneyland Paris. Forlystelsesparken er af gode grunde et meget populært sted for alle aldre, men især blandt børn. Her kan de opleve magiske og fortryllende øjeblikke, som ingen andre steder. Disneys magiske eventyr og populære figurer som bl.a. Mickey og Minnie og Anna og Elsa vækkes nemlig til live. Parken er desuden opdelt i fem temaområder med i alt 49 attraktioner.

 

3. Somerset, England  

Ønsker I som familie at være ét med naturen og opleve det engelske landskab, så er Somerset i sydvestlige England klart stedet for jer. Med sine bølgende bakker, fantastiske og åbent landskab er Somerset indbegrebet af naturskønne omgivelser og oplevelser. At tilbringe en sommer her og nyde det engelske landskab, gårde, landsbyer kan være meget givende.
Tag familien med til det spektakulære Cheddar Kløft og Huler og få jer en sjov og eventyrlige familieoplevelse sammen. Turen op igennem kløften er helt fantastisk og i hulerne kan I tage med på rundvisninger med lydguide. Find spand og skovl frem og tilbring et par timer på stranden med børnene. I Somerset kan du vælge mellem en række vidunderlige strande som f.eks. Berrow og Kilve.
 

4. Liseberg forlystelspark, Sverige

Skandinaviens største forlystelsespark, Liseberg Forlystelsespark i Göteborg, Sverige er for aktive spændingssøgere i alle aldre. Parken tiltrækker årligt tre millioner besøgende og med sine 42 forlystelser og attraktioner har den med garanti noget for enhver smag. Her kan bl.a. nævnes Skandinaviens hurtigste rutschebane, HELIX og Europas længste dykkerskib, Valkyria.
 

5. Lanzarote øen i Spanien

Den smukke kontraktfyldte kyst, Lanzarote, som udgør en del af De Kanariske øer, er også et godt rejsemål for familier med børn. Når det kommer til unikke oplevelser har kysten en masse at byde på. Her findes forskellige typer af strande som f.eks. bystrande og strande i fredede naturområder. Her finder man også steder af stor økologisk betydning som Timanfaya Nationalpark, hvor man kan opleve en række af vulkanske former, eller udforske dybden af Atlanterhavet med ubådssafari, som tager besøgende 30m (100ft) under havet.
Andre populære aktiviteter omfatter Aqualava og Aquapark vandland og Rancho Texas Lanzarote Park Zoo, hvor besøgende kan svømme med søløverne eller opleve dyre optræde.

Så hvad venter I på? - pak kufferten og se at komme afsted.  Hvilket af disse 5 steder, skal du og familien opleve i år?