Forbered dig på det uventede med en opsparing

Forbered dig på det uventede med en opsparing

I en perfekt verden ville vi alle have en opsparing, og vi ville alle kunne forudse, hvad der venter forude. Desværre er dette ikke altid tilfældet. Dog er der måder, hvorpå vi kan forberede os på det uventede.

Hvis du ikke er sikker på, hvad en opsparing er, så er det præcis, hvad det lyder som - det er penge, du har afsat til at forberede på enhver nødsituation, som du kan komme ud i.

I mellem betalte regninger, leveomkostninger, husleje eller realkreditlån, bilbetalinger, fødselsdage, jubilæer og årlige familieferier - for ikke at nævne tilfældige udgifter - er det svært at forestille sig at have noget til overs fra sin løn til at lægge til side til en opsparing.

Behøver jeg en opsparing?

Mens vi alle kunne have gavn af at have en opsparing, er det især vigtigt for dem med allerede eksisterende sygdomme som diabetes, astma eller madallergi. Uanset om det drejer sig om recept og lægemidler, behandlinger, medicinske regninger eller en uventet tur på hospitalet, har du med en opsparing mulighed for at reducere stress og bekymring.

Hvor stor skal min opsparing være?

Selvom det er umuligt at sige, hvor mange penge man bør have stående på sin opsparing, er der generelt enighed om, at seks måneders leveomkostninger kan række langt.

Det vigtigste er at komme i gang. Sæt et realistisk mål om, hvor meget du rent faktisk kan lægge til side, så du kan begynde med det samme.

Start småt

At spare hvad der svarer til seks måneders leveomkostninger op er meget ambitiøst for de fleste af os, og hvis det ikke føles håndgribeligt, er det usandsynligt, at det kan lade sig gøre.

Hvis du er i stand til blot at lægge 500 kr. til side om måneden, bliver det til hele 6.000 kr. over et år.

Sæt igang

Hvis dit mål eksempelvis er at spare 6.000 kr. op om året, så vil du blive glædeligt belønnet, så snart du opnår dit mål. Dette gælder ikke blot de renter du har optjenet gennem din opsparing, men også når det kommer til selve tilfredsstillelsen af at have opnået dit mål. Når man først har opnået et mål, har man ofte mere motivation til at sætte sig nye mål. Derfor kan du, så snart du har opnået dit mål, vælge at øge din opsparing med et par hundrede kroner mere om måneden. Denne lille stigning vil gøre en stor forskel om året.

Hvis du ikke har sparet nok sammen til uforudsete udgifter

Selv om det er umuligt at forhindre unødige nødsituationer, vil vi hos Ferratum gerne kunne give ro i sindet gennem et let og fleksibelt lån, der giver dig hurtig adgang til penge.

Vi tilbyder en Ferratum Kredit, hvor du kan låne helt op tl 15.000 kr. som du nemt kan betale tilbage via fleksible månedlige afdrag. Som ny kunde kan du endda få en rentefri kredit i op til 30 dage.

Rente- og gebyrfri kredit til nye kunder i op til 30 dage! Få rentefrit lån nu>>>

Der er flere gode historier og tips på vores blog! Vil du gerne vide mere om hvordan Ferratum kan gøre dit liv lidt nemmere? Lær mere her!