Friheden til selv at kunne vælge

Friheden til selv at kunne vælge

Vi kan hurtigt blive enige om, at vi lever i en tid, hvor vi er meget priviligeret. Det er utroligt, at tænke over, hvor mange valgmuligheder vi dagligt har til rådighed. Ens lokale supermarked er et glimrende eksempel på dette. De forskellige råvarer her, er nemlig noget vi skal tage stilling til, når vi handler ind.

På vej hen til arbejdet, skal du f.eks. blive enig med dig selv om hvorvidt du i dag, skal have en soja latte fremfor en fedtfattige frappuccino med skum.

I den vestlige verden har vi ubegrænsede muligheder, grundet friheden til selv at kunne vælge.

Beslutningstagning

Ifølge en artikel fra The Huffington Post, foretager den gennemsnitlige voksen arbejder omkring 12 beslutninger inden klokken slår 9:00. Samme artikel refererer til en undersøgelse fra Cornell University, som fremhæver, at voksne træffer over 70 beslutninger om dagen.

Sandheden er dog, at vi ofte træffer forhastet beslutninger uden nogen form for rationelle tænkning. Hver eneste beslutning vi foretager udgør en del af vores identitet, og har en påvirkning på vores liv.

Selv de helt små og ubevidste beslutninger vi foretager i løbet af dagen, påvirker også vores daglige liv.  

Måden vi ser tingene på

Måden, hvorpå vi vælger at anskue tingene på, har en påvirkning på de valg vi træffer.  

Du kan f.eks. sige til dig selv at du aldrig har penge til, at gøre de ting du ønsker, eller til at købe ting dit hjerte begærer.

Måden vi vælger at anskue penge på og hvordan vi bruger vores penge, er også et valg. Ser du penge som en økonomisk frihed, eller snarere som en begrænsning?

Nogle gange vil vi helst være fri for at skulle træffe beslutninger, fordi vi antager at beslutningsprocessen vil være for vanskelig. Vælger man dog ikke at tage et aktivt valg, har man ironisk nok også foretaget en beslutning.

At træffe den rigtige beslutning for ens selv

Det er vigtigt at forholde sig til de beslutninger man træffer her i livet. Nogle gange træffer vi vores beslutninger på baggrund af andres meninger og holdninger. Det kan for eksempel være en ven eller veninde, ægtefælle eller familiemedlem, og forstår derfor ikke, hvorfor vi netop ikke lever det liv, som vi ønsker at leve.

Traf hellere dine beslutninger ud fra hvad du selv føler, tænker og mener. Et eksempel kunne være, at stille sig selv følgende spørgsmål: Hvad vil det betyde for mig, hvis jeg brugte mine penge på en ting frem for noget andet? Vil dette gøre mig lykkeligere?

Faktum er at forstå vigtigheden af at træffe sine egne beslutninger fremfor at lade sig påvirke af andres meninger og holdninger.

Fandt du dette indlæg nyttigt? Del dette indlæg, hvis du kender andre, som kunne have glæde af det og vil kunne finde det inspirerende. Find flere gode historier og tips på vores blog

Står du i en økonomisk svær situation og har behov for hjælp? Så læs med her for at finde ud af hvordan Ferratum kan gøre dit liv lettere.