Gode studieråd, der hjælper dig med at få et bedre fokus

Efteråret er for alvor her, hvilket betyder, at tiden er inde til at vi bytter vores lette og farverige sommergarderobe ud med efterårsgarderoben.

Varm kakao, varme pejse og de farverige efterårsblade, er blandt de ting, der gør efteråret til en af de smukkeste og hyggeligste tider på året.

Efteråret er dog også lig med skolestart for de fleste studerende. Hvordan står det til med dette? - Er du kommet godt fra start med studierne, eller er hjernen stadig på feriemode og sat på standby?

I dette blogindlæg får du 5 gode råd, som kan hjælpe dig med at fokusere bedre og studere mere produktivt:

 

1. Sådan kommer du tilbage til studierytmen på bedstevis.

En af de bedste måder hvorpå, at du kommer tilbage til din daglige studierytme, er ved at lytte til noget godt og afslappende musik. Du kan finde utallige af gode playlister på YouTube og Spotify, som varierer i stilart og tempo, og som er designet til at hjælpe dig med koncentrationsniveauet.

En enkel søgning på "studie musik", er alt hvad der skal til for, at finde ud af hvad, der virker bedst for dig.

Vi anbefaler, at du holder dig til genre såsom instrumental musik, klassik musik og diverse film soundtracks, fremfor op tempoet musik som f.eks. pop og techno musik. De fleste vokaldrevne musik som lyrisk indhold bryder ens koncentrationsevne.

2. At sætte scenen

En god måde hvorpå, at du kan tvinge hjernen til at komme tilbage til “study-mode”, er ved hjælp af forberedelse. Dette kan f.eks. gøres ved, at sørge for at alle de nødvendige studiematerialer, som du har behov for er på plads. Der er her tale om studiebøger, kuglepen og blyanter m.m. En anden måde, er at skabe en form for hyggelig stemning, som giver dig lyst og motivation til at studere. Der findes flere måder, hvorpå dette kan gøres. Et eksempel er ved, at tænde for nogle stearinlys, sørge for en god belysning og udluftning i rummet inden du går i gang med at studere. Derudover kan du sørge for, at have en lækker snack, nok med væske og en god og varm kop kaffe eller te i nærheden. Du kan forsøge dig frem med essentielle olier, og at brænde nogle røgelsespinde af, som mentalt kan være med til at forberede dig på at studere.

 

Nogle mennesker finder det beroligende at være omgivet af andre mennesker, da dette hjælper dem med at fokusere bedre. Andre synes, at det er en distraktion at studere derhjemme, og vil helst holde det private og skolelivet adskilt. Et godt råd hertil, er at studere på et bibliotek eller en café.

 

3. Sæt en stopper for al form distraktion

Log af Facebook, Instagram og alle andre sociale medieplatforme, som forhindrer dig i at koncentrere dig om læsningen. Sæt i stedet telefonen på lydløs, og gem den så lang væk som muligt, mens du studerer.

Ved at fjerne alt unødvendige baggrundsstøj omkring dig, minimerer du chancen for, at din opmærksomhed bliver trukket i forskellige retninger og dermed øger dit koncentrationsniveau.

Hvis du bor sammen med en partner eller i et bofællesskab, så lad dem vide, at du har brug for privatlivets fred for "x" antal timer, mens at du studerer.

4. Lær din døgnrytme at kende

Det er vigtigt at, du gøre op med dig selv om hvornår på dagen du bedst kan lide at studere, samt   hvornår at du er mest effektiv. Er du et A – eller B menneske, og hvordan er dit energiniveau i løbet af dagen? Hvad tid går du i seng og hvornår står du op? Disse spørgsmål, kan være med til at gøre dig klogere på din døgnrytme.
 

5. At have en positiv indstilling

Sidst men ikke mindst er det altafgørende, at du har et positivt mindset når du forbedrer dig til at studere. Man kan ikke være god til alting, det er derfor meget normalt at du finder nogle fag sværere end andre. Dette er en del udviklingen og læringsprocessen ved at studere. Vær opmærksom på, at anerkende og værdsætte din udvikling i stedet for, at stræbe efter perfektionisme og at være for selvkritik. Husk på, at du netop går i skole at blive klogere. Hvis du allerede vidste alt, ville der ikke være nogen grund til at du gik i skole. Være derfor ikke så hård ved dig selv.

Vær tålmodig og forstående overfor både de små og store fremskridt.

Vi ønsker dig al held og lykke!

Hvis du har brug for økonomisk hjælp i forbindelse med dine skoleudgifter, kan du anmode en kredit her. Vi hjælper dig gerne på rette vej!