Hvad er Black Friday og hvordan får du mest ud af det?

Hvad er Black Friday og hvordan får du mest ud af det?

Detailhandlens største dag, Black Friday, er lige om hjørnet! Denne dag er enhver shoppers foretrukne dag på året. Er du klar?

Selv om dagen oprindeligt stammer fra USA, har mange lande rundt om i verden nu taget den årlige indkøbsdagsdag til sig, hvilket gør det til det bedste tidspunkt på året at indhente ekstremt billige tilbud.

Og med julen der nærmer sig, er der ikke noget bedre tidspunkt at få købt sine julegaver end til Black Friday, hvor det vrimler med tilbud.

Men hvad er det egentlig helt præcist Black Friday er for noget? 

’In the black’

Ordet ’Black Friday’ blev første gang brugt i 1960’erne og markerede begyndelsen på sæsonen for juleshopping.

Hvis du er bekendt med det engelske regnskabsudtryk ’in the black”, så vil det hjælpe dig til at forstå hvorfor dagen bliver kaldt for Black Friday. Tilbage i tiden, hvor regnskabet blev opgjort i hånden, indikerede rød et tab, imens sort indikerede profit.

Forbered dig selv

Der findes nok ingen bedre måde at beskrive Black Friday på end skør. Hvis du er modig nok til at begive dig ud i indkøbscentrene og deltage i detailhandlens største dag, har du brug for en handlingsplan.

Med tusindvis af ivrige shoppere, der alle håber på at finde ting på ønskesedlen til tilbudspriser, minder indkøbscentrene mest af alt om Nørreport St. i myldretiden.

Hvis man tager sig tid til at skrive en juleønskeliste til venner og familie i god tid, samt en liste over i hvilke butikker man kan finde hver ting,  kan man spare meget tid.

Få mest valuta for pengene

Så hvordan ved du, hvilke butikker der har de bedste tilbud, og hvilke varer der vil være tilgængelige? Frem til den store dag reklamerer mange store detailbutikker med deres salg gennem traditionelle medier, e-mail og sociale medier.

Shoppere kan dermed finde ud af, præcis hvilke varer der vil være til salg, og hvilke butikker der har de bedste tilbud.

Mange butikker tilbyder også incitamenter i god tid, som f.eks. Online-kuponer til at printe derhjemme eller som kan hentes på din smartphone, hvilket giver et smug-kig på de rabatter, som kunderne kan forvente at få.

Doorbuster salg

For mange mennesker er Doorbuster salg en af Black Fridays største attraktioner. Disse er varer, som detailbutikkerne tilbyder i meget begrænsede mængder som f.eks. computere og tv til drastisk reducerede priser.

I mange tilfælde vil detailbutikker kun tilbyde en eller to enheder af en bestemt vare, så vær forberedt på at stille dig i kø meget tidligt og vær parat til at kæmpe for disse varer!

Hjælp! Hvad skal jeg købe?

Med hver detailbutik som reklamerer med tilbud til højre og venstre, er det nemt at blive overvældet. Husker du den juleønskeliste vi anbefalede at skrive tidligere? Det er nu, den er god at have. Gå igennem tingene på din liste, og så, hvis du har noget energi tilbage, søg efter andre gode tilbud, når din liste er færdig.

Som en tommelfingerregel er Black Friday den bedste tid til at købe elektronik som tv'er, computere og smartphones. Så hvis du har elektroniske varer på din ønskeliste, er det nu tid til at købe.

Black Friday er også en god tid til at købe varer såsom køleskabe, vaskemaskiner, kaffemaskiner og andre køkkenapparater.

Undgå vanviddet og shop online

Ønsker du at øge dine chancer for at gøre et godt køb, eller har du ikke lyst til at stå op før fanden får sko på og gnide skuldre med hundredevis af andre shoppere? Så er du ikke den eneste.

I dag vælger mange shoppere at undgå galskaben og i stedet shoppe online. En fordel ved at shoppe online er især at kunne se med det samme om varen er på lager, og om den er tilgængelig i den rigtige farve og størrelse.

Uanset om du er modig nok til at shoppe i butikkerne, eller om du vælger at shoppe online, ønsker vi dig held og lykke!  

Få Black Friday tilbud hos Ferratum

For at fejre dette års Black Friday og hjælpe dig med at drage fordel af alle de gode tilbud, tilbyder vi i denne uge en rentefri kredit i op til 60 dage til nye kunder! Tilbuddet gælder kun i uge 47 (mandag d. 20 november til og med fredag d. 24 november). Læs mere om tilbuddet her.