Hvad ville du gøre, hvis du vandt i Lotto?

Hvad ville du gøre, hvis du vandt i Lotto? Derfor gør det dig glad at bruge penge på familie, venner og oplevelser

Inspireret af vores populære Ferratum Fridays Facebook konkurrence (#FerratumFridays) hvor vi hver uge tildeler 500 kr. til en heldig vinder, vil vi her se nærmere på, hvorfor det gør os lykkelige at dele penge med andre.  

Den store gevinst

Business Insider offentliggjorde en interessant artikel som omhandler, hvordan tidligere lotto vindere havde brugt deres penge.

Mens der er de ikke så overraskende historier om vindere, der bruger deres gevinst på nye biler og drømmehuse, er der også historier om deling og fællesskab.

For eksempel har en vinder valgt at invitere tretten familiemedlemmer på en ferie til Florida, en bygningsarbejder fortsatte med at arbejde og donerede sin løn til en fødevarebank, mens en anden vinder oprettede en hjælpefond, der ville gavne hendes familie.

Siden vi startede med vores Ferratum Fridays konkurrence, har vi set mange eksempler på generøsitet og deling.

At bruge penge på andre

Flere undersøgelser har konkluderet, at vi bliver mere lykkelige af at bruge penge på andre end at bruge dem på os selv. Dette blev bekræftet af Michael Norton, en lektor på Harvard Business School, der i hans TED talk sagde, at det ikke gør os lykkeligere at bruge penge på os selv, men at det derimod kan gøre os lykkeligere at bruge penge på andre.

Som forklaret i et indlæg på hjemmesiden Positive Psychology Program, så føles det godt at bruge penge på andre, fordi vores hjerner har et indbygget belønningssystem - oxytocin - der styrer, hvordan vi interagerer med andre. Når vi bruger penge til at gøre vores venner og familie lykkelige, bliver vi belønnet af vores hjerne, hvilket igen føles godt.

At bruge penge på oplevelser

Ved at bruge vores penge på at skabe minder og oplevelser med vores familie og venner, opnår vi varig lykke frem for den midlertidige lykke, vi måske føler, når vi køber materielle varer.

Det er let at sidde fast i vores rutiner, men hvis vi ikke gør en bevidst indsats, ender vi ofte med at gå gennem livet ved at leve hver dag på samme måde som dagen før.

Men når vi gør en indsats for at gøre noget anderledes, stiger sandsynligheden for at skabe et varigt minde. Det behøver ikke engang at være en voldsom stor forandring, men når som helst vi gør noget ud over det sædvanlige, bliver det en oplevelse.

Gaven der bliver ved med at give

Vil du styrke dine oplevelser endnu mere? Del det med en ven eller elskede. En enkelt fornøjelig aften med venner eller familie skaber et minde, der kan genoplives.

Måske er det et minde om en ferie, din barndom eller en magisk aften du har brugt sammen med en ven. Uanset hvad det måtte være, er det en oplevelse, der har efterladt en så stor betydning hos dig, siden du stadig mindes det. Har du brug for mere motivation til at tilbringe tid sammen med familie eller venner? En undersøgelse der dækker over 300.000 deltagere i alle aldre viste, at voksne med mange sociale interaktioner, såsom at gå i biografen, spise middag eller drikke sammen med venner, lever længere og oplever mindre stress.

Vores bedste investeringer er øjeblikke som vi bruger sammen med venner og familie - det er den gave, der fortsætter med at give.