Hvordan finder man billige flybilletter 

Hvis du vil på ferie, men gerne vil lidt længere væk end rundt i Europa, eller måske vil du bare gerne spare på feriebudgettet, så skal du vide, at der er penge at hente, når du skal købe flybilletter.

Bestil dine flybilletter i god tid 

Det umiddelbare bedste råd, når det kommer til at finde billige flybilletter er at være ude i så god tid som muligt.

Flybilletter inddeles i forskellige prisklasser, og de billigste billetter vil altid blive solgt først. Jo tættere du derfor kommer på afrejsedatoen, jo dyrere vil billetterne være.

Hvis du bestiller dine flybilletter indenfor den sidste måned inden afrejsedagen, vil du opleve den højest mulige pris, da efterspørgslen er størst i denne periode.

Hvis du rejser udenfor højsæsoner som sommerferie og andre ferieperioder, skal du også her være tidligst muligt ude, for at få fat i flybilletter til rimelige priser.

Rejs på bestemte tidspunkter og dage 

Som udgangspunk, skal du helst kunne rejse om tirsdagen, hvis du vil have de billigste billetter. Undersøgelser har nemlig vist, at flybilletter er billigst om tirsdagen, hvor du derimod vil opleve den højeste pris fredag og søndag, da de fleste ønsker at rejse på disse to dage.

Prisen er lavere om tirsdagen grundet at efterspørgslen er lavere, og tilmed kan nogen flyselskaber f.eks. kun flyve på bestemte ugedage.

Hvis du kan rejse enten meget tidligt eller meget sent på dagen, kan der også her være penge at hente på billetterne.

Undersøg muligheden for forskellige afrejselufthavne 

Der kan tit være penge at hente, hvis du går uden for landets grænser og kigger på andre afrejselufthavne. Hvis du kigger på afrejseruter fra lufthavne i Malmø og Hamborg, er der her god sandsynlighed for at kunne finde flybilletter til lavere priser end hvad du kan fra danske lufthavne.

Vær blot opmærksom på at finde en rute, der flyver direkte til destinationen, så du undgår mellemlandinger og ekstra rejsetid.

Brug en rejsesøgemaskine 

En hurtig og god måde du nemt kan spare en del penge på, er ved at bruge en rejsesøgemaskine. Med en hurtig søgning kan du nemt få overblikket over hvilke flyselskaber og rejsebureauer, der giver de bedste tilbud på din rejse.

Priser på flybilletter kan variere fra selskab til selskab, selvom rejsen har samme afgangs- og ankomstlufthavn for de forskellige selskaber.

En rejsesøgemaskine giver derfor fordelen, at man kan gennemgå adskillige selskabers tilbud på én gang, og at man derved kan spare en del tid og penge, end hvis man går ind på hver enkelt flyselskabs website.

Opret en prisagent og hold øje med prisudviklingen 

Prisen på flybilletter er ikke fast, og tilmed udvikler prisen sig hele tiden i forhold til udbud og efterspørgsel. Derfor kan det være en god ide at oprette en prisagent, der giver dig besked, når der for eksempel kommer flybilletter til kampagnepriser.

Prisagenten holder øje med prisernes udvikling, og sender dig en daglig mail om prisen på dine ønskede rejser.

Flyv med så lidt bagage som muligt 

Hvis du kan nøjes med at medbringe håndbagage på din rejse, kan der være en del at spare, især hvis du rejser med et lavprisselskab.

Hvis du vil have ekstra bagage med, når du vælger et lavprisselskab, kan det oftest løbe op, da der tages en del gebyrer for ekstra bagage.

Hvis I er en familie med 2 voksne og 2 børn, der skal afsted, kan det oftest ikke betale sig at rejse med et lavprisselskab, da gebyrerne for bagage vil løbe op og gøre flybilletterne unødvendigt dyre.

Vær opmærksom på prisen på flybilletten 

Der kan være forskel på den pris, der er skrevet på websitet, når du for eksempel foretager en søgning på en rejsesøgemaskine, og den pris du skal betale, når du tjekker ud ved flyselskabets hjemmeside. Dette skyldes ofte forskellige gebyrer der ikke er annonceret ved prisen på rejsesøgemaskinen, og kommer fra forskellige tilvalg du kan gøre dig undervejs, når du skal købe selve flybilletten.

Vær derfor opmærksom på hvad du egentlig kommer til at betale i sidste ende, før du køber selve billetten.