Hvornår kan det bedst betale sig at booke flybilletter?

Hvornår kan det bedst betale sig at booke flybilletter?

På trods af, det endnu ikke helt er sommer, har rigtig mange mennesker allerede lagt planer for sommerferien og endda booket og betalt for flybilletterne.

Hvis du endnu ikke har fået booket dine flybilletter, skal du ikke være bekymret, da vi ligger inde med nogle gode til dig.

Ganske vist kan der være store besparelse, at hente når man er tidligt ude med flybilletterne. Dog er det ikke umuligt at finde billige og attraktive flybilletter, hvis man booker i sidste øjeblik.

Tommelfingerreglen

Den engelske udgave af rejsesiden, Kayak har for nyligt analyseret prismønsteret på en række flyrejser. En generel tommelfingerregel til de, som er bosat i England eller i det hele taget Europa, er at bestille flybilletter tre måneder før den ønsket afgang. Selv om tre måneder er en generel regel, er der visse undtagelser, man skal huske at tage forbehold for.

Undersøgelsen viser, at de billigste flybilletter til f.eks. Asien og New Zealand, skal bestilles syv måneden forud. Skal du til Sydamerika, Mellemøsten eller Reykjavik, kan de billigste flybilletter fås fem måneder inden afrejse. Hvis du rejser til USA og specielt til de populære byer så som Miami, Los Angeles eller New York, kan du finde gode tilbud helt op til to måneder før afrejse.

Undgå denne fejltagelse

Selvom det selvfølgelig er i orden at have præferencer hvad angår flyselskaber, er det ligeså vigtigt at være åbensindet når man er på jagt efter billige flybilletter.

Rigtig mange mennesker begår den fejltagelse, at de straks besøger hjemmesiden til deres foretrukne flyselskab når der skal bestilles flybilletter, og dermed reserverer direkte hos flyselskabet, frem for at søge andre alternativer. Gør i stedet brug af flysøgemaskiner eller flyrejseportaler som det også kaldes, da de ofte har billigere flybilletter end flyselskabets egen hjemmeside. Vi råder dig til at bruge mindst en time eller to på at udforske dine muligheder på diverse flysøgemaskiner før du booker din endelige rejse.

Momondo.dk og Travelmarket.dk er vores bedste bud på søgemaskiner, hvor du kan finde ud af hvor billigt og hurtigt du kan komme til en ønsket destination.

Der er altså både fordele og ulemper ved at bestille flybilletter alt for tidligt eller alt for sent. Det handler om, at finde en balance og du kan med fordel benytte dig af diverse råd fra dette blogindlæg.

Være opmærksom på fejl i tilbudspriser

Hold øje med fejl i tilbudspriser. Ja, sådan noget findes ganske vist. Af og til kan det ske, at nogle flyselskaber bliver ramt af et systemfejl, hvor nogle flybilletter fremgår meget billigt, altså med en ”forkert” billetpris. I værste fald kan det taget flyskabet flere timer før de bemærker dette. Er du så heldig at falde over sådan en tilbudsfejl på nettet, råder vi dig til at slå til og udnytte muligheden!
Som udgangspunkt er tilbudspriser på nettet nemlig bindende for den erhvervsdrivende uanset om, der er tale om en rejse, tøj, og computer m.m. Det øjeblik man som forbruger gør brug af tilbuddet, så er denne gældende.

Hvor som helst, når som helst

Husk at tænke på Ferratum som din trofaste rejsepartner når du går i ferietanker. Vi er her for at hjælpe dig, hvis du skulle få brug for os.

Ansøg nu og få hjælp til finansiering af din sommerferie.