Kassekredit eller forbrugslån – hvad er billigst? 

Kassekredit eller forbrugslån – hvad er billigst? 

Næsten alle kender til situationen, hvor man kan komme til at stå overfor uforudsete udgifter, og man derfor har behov for et ekstra rådighedsbeløb der kan opnås gennem enten forbrugslån eller kassekredit, som kan hjælpe en på ret køl igen.

Men inden man går ud og låner pengene hos de første og de bedste, kan det være nødvendigt at sætte sig ind i, hvilken lånetype der egentlig er den bedste i forhold til din nuværende økonomiske situation.

Derfor giver vi dig her et overblik over hvad fordelene og ulemperne er ved henholdsvis forbrugslån og kassekredit.

Hvad er en kassekredit? 

En kassekredit er et bevilliget overtræk, du kan foretage på din konto. På den måde giver banken dig lov til at bruge flere penge, end hvad du egentlig har til rådighed på din konto.

Derved aftaler du i samarbejde med din bank, hvor stort et lovligt overtræk du må have på din konto, så der er plads til udgifter der ikke nødvendigvis lige er regnet med i det månedlige budget.

De fleste foretrækker at have en mindre kassekredit på omkring 5.000 kr. til 10.000 kr. så der er lidt mere luft i budgettet.

Så hvis du står i situationen og bliver nødt til at trække over på din konto, risikerer du altså ikke at din bankrådgiver ringer dig op næste dag, hvis der er lavet en aftale om en kassekredit der er tilknyttet kontoen.

Fordele ved en kassekredit 

- Kassekreditten er gratis at oprette – der er derfor ikke nogen stiftelsesomkostninger ved etableringen.

- Du betaler kun renter for det beløb som du bruger af kassekreditten – du skal derfor ikke betale renter af hele beløbet, hvis du kun bruger en del af det.

- Du bestemmer selv størrelsen på beløbet som du vil afdrage – der er ikke et fast beløb, du skal afdrage med om måneden.

Kassekreditten giver derfor en økonomisk reserve og sikkerhed. Derudover er det samtidig billigere at trække over på sin konto, hvis man har en aftale om en kassekredit, end hvis man blot trækker over uden en aftale, hvor renterne er højere.

Ulemper ved en kassekredit 

- Høj rente – ved at benytte sig af en kassekredit, vil renten oftest være højere end ved et forbrugslån.

- Intet krav om afdrag – i sammenhæng med den høje rente, gør det kombinationen med ingen nødvendige afdrag mere risikabel. Herved vil beløbet der skal tilbagebetales blot vokse, hvis der ikke betales tilbage.

Inden du opretter en kassekredit 

Der er et par ting der er værd at overveje, inden man opretter en kassekredit.

Kend dine økonomiske behov 

Inden man beslutter sig for at oprette en kassekredit, skal man først klarlægge hvad ens økonomiske behov egentlig er.

Herved sikrer man sig, at pengene bliver brugt mere hensigtsmæssigt, og de ikke anvendes til forbrug, som egentlig godt kunne undværes.

Se kassekreditten som et supplement til din løn 

Kassekreditten skal ses som et supplement til ens løn, og ikke som en buffer hvis man ser et nyt stykke elektronik eller tøj man bare ikke kan leve uden.

Kassekreditten er derimod en udmærket måde at dække eventuelle udgifter til mad eller lignende i slutningen af måneden, så det bliver mere overskueligt at komme frem til den 1.

Derudover skal man være opmærksom på, at når kassekreditten anvendes, vil det beløb der er brugt af den, blive modregnet i den næste måneds indtægt, hvilket skal tages med i overvejelserne inden oprettelsen.  

Hvad er et forbrugslån? 

Hvis man vil have penge til at dække et specifikt kortsigtet behov, kan et forbrugslån også være en løsning.

Forbrugslån kan optages mange forskellige steder, og du behøver derfor ikke nødvendigvis gå igennem din bank, for at optage et. Dette gør det en del nemmere at anskaffe den nødvendige kapital, og hurtigt kunne stå med pengene på kontoen.

Fordele ved et forbrugslån 

- Fast månedlig tilbagebetaling – når der optages et forbrugslån, vil der også blive indgået en tilbagebetalingsaftale, hvor der afdrages et fast månedligt beløb. Herved afvikles lånet over hele perioden, og det vil ikke komme til at vokse sig større end det først optagede lån.

- Ingen krav til dokumentation – da man ikke behøver at gå igennem sin bank for at optage et forbrugslån, er det ikke nødvendigt at skulle stille med dokumentation for indtægt og udgifter. Dette gør et forbrugslån nemt at optage, og man skal heller ikke redegøre for hvad pengene skal bruges til.

- Ikke nødvendigt at stille sikkerhed – hvis der optages et lån uden om banken, vil man oftest heller ikke skulle stille sikkerhed. Derved behøver man ikke eje noget, for at kunne få lånet bevilliget.

Ulemper ved forbrugslån 

- Højere rente – hvis der optages et forbrugslån uden om banken, vil renten oftest være højere end ved et banklån. Dette skyldes at man hverken behøver at stille dokumentation eller sikkerhed for lånet.

- Betalingsdatoer skal overholdes – hvis man ikke er i stand til at overholde de datoer der er indgået i forhold til afdrag på lånet, kan det have store konsekvenser for ens økonomi. I værste tilfælde kan man blive sendt til inkasso eller RKI.

Inden du optager et forbrugslån 

Ligesom ved en kassekredit, kan det ved et forbrugslån også være en god ide at få et overblik over, hvad det er man vil bruge pengene til.

Der skal være en reel årsag til at optage lånet, som ved en uforudset udgift eller en ønsket renovering af hjemmet, som kan bidrage til en yderligere værdi.

Herved sikrer man sig at lånet bliver brugt hensigtsmæssigt, og pengene ikke kommer til at blive brugt på unødvendige elementer, der ikke bidrager positivt til ens økonomi.

Lån hos Ferratum 

Hos Ferratum har du mulighed for at låne penge. Vi tilbyder en kredit, som på mange måder kan sammenlignes med en kassekredit. Hvis du endnu ikke er kunde hos os, så kan du låne rentefrit i op til 30 dage. Du kan ansøge om op til 15.000 kroner, og du kan selv have indflydelse på, hvor meget du afdrager med efterfølgende. Du kan læse mere om vores Ferratum Kredit

Rente- og gebyrfri kredit til nye kunder i op til 30 dage! Få rentefrit lån nu>>>

Der er flere gode historier og tips på vores blog! Vil du gerne vide mere om hvordan Ferratum kan gøre dit liv lidt nemmere? Lær mere her!