Kend forskel: Hvilken lånetype bør du vælge?

Når du leder efter lån på nettet, støder du helt sikkert på mange forskellige typer lån, der ved første øjekast alle virker forskellige. Har du søgt på “lån penge online”, kommer der en masse lån frem på Google, bl.a. SMS-lån, kviklån, forbrugslån og kassekreditter. Det kan virke uoverskueligt at skulle lære forskellene at kende, og mange af produkterne har markante ligheder.
 

Der er dog små forskelle, der afgør, hvordan lånevilkårene på de forskellige lånetyper arter sig. Vi gennemgår her, hvad de største forskelle er på 4 populære låneprodukter, du kan finde på internettet.

 

SMS-lån

Det første, du bør vide om SMS-lån er, at navnet tidligere knyttede sig til de hurtige lån, der kunne tages via SMS. Man sendte ganske simpelt en SMS til et nummer for at tage et lån. Sagen er dog den, at lånetypen ikke findes længere i praksis. Navnet lever dog videre, og du kan på en lang række lånesider finde lån, der omtales som SMS-lån.
 

I dette tilfælde vil der ofte være tale om almindelige forbrugslån eller kassekreditter, der har så hurtige svar- eller udbetalingstider, at udbyderne vælger at omtale dem som SMS-lån alligevel. Når du tager et SMS-lån, tager du derfor oftest et forbrugslån eller en kassekredit på de vilkår, der er gældende for lånetypen.

 

Kviklån

Denne lånetype er en af de mest populære på det danske lånemarked. Et kviklån er ofte et mindre lån med en kort løbetid. I modsætning til kassekreditten har et kviklån en betænkningstid på 48 timer. Det betyder, at du først kan få dine penge udbetalt efter 48 timer.
 

Beløbsgrænsen på et kviklån kan variere, men vil oftest være fra 100 kr. op til omkring 10.000 kr. Et kviklån passer til dig, der mangler en hurtig finansiering til forbrug, men som ønsker en fastsat løbetid og et lavere lånebeløb.

 

Kassekredit

En kassekredit er et af de nyere låneprodukter på markedet. En kassekredit dækker ca. samme lånebeløb som et SMS-lån og et kviklån. Forskellen ligger i, at en kassekredit ikke har nogen fastsat løbetid og ikke er dækket af reglen om 48 timers betænkningstid.
 

Du kan derfor have pengene hurtigere med en kassekredit, end hvis du tager et SMS-lån eller et kviklån. Du bør dog være opmærksom på, at den manglende løbetid gør, at lånet kan blive dyrt, hvis du strækker det over en alt for lang periode. Du bør derfor kun tage en kassekredit, hvis du kan se, at du har råd til den.

 

Forbrugslån

Forbrugslånet er måske den mest kendte og anvendte lånetype. Navnet forbrugslån dækker over alle typer lån, der kan anvendes til generelt forbrug. Fordelen ved et almindeligt forbrugslån er, at lånebeløbet typisk kan hæves op til flere hundrede tusinde kroner, og løbetiden kan tilpasses dine behov. Du kan derfor ofte finde lån med meget fleksible lånevilkår, der nemt kan konkurrere med de etablerede bankers.
 

Et forbrugslån er også underlagt reglen om 48 timers betænkningstid og passer til dig, der er på udkig efter et lån på mere end 5.000 kroner med en lidt længere løbetid.
 

Vil du låne penge online?

Hvis du overvejer at søge et lån online, så er en Kredit hos Ferratum en oplagt mulighed. Vi tilbyder rente- og gebyrfri kredit i op til 30 dage, med hurtig udbetaling inden for 45 minutter og vi stiller ingen dumme spørgsmål.