Lånemuligheder på nettet

Lånemuligheder på nettet

Hvis du er i akut pengenød, eller blot har brug for et økonomisk pusterum i en kortere periode, kan et onlinelån være en praktisk løsning.

Ved at kigge på de forskellige lånemuligheder på nettet skal man være opmærksom på en række forhold, som f.eks. tilbagebetaling og andre gældende betingelser.

Disse får du en vejledning til her.

Nemmere end at låne i banken

Når man leder efter sine lånemuligheder på nettet, opdager man hurtigt at det er langt nemmere at optage et onlinelån end det er at skulle hen i banken og låne pengene.

Ansøger man om et lån i banken vil de tit have en lang række krav opfyldt, samt en masse dokumentation, for at kunne bevillige dig et lån. Dette kan være dokumenter som lønsedler, årsopgørelse, budget og andre dokumenter der kan være med til at påvise din tilbagebetalingsevne.

Ved at optage et lån på nettet, undgår du mange af disse krav. Her har de fleste udbydere blot behov for at foretage et kredittjek og i visse tilfælde tjekke dit indkomstniveau. Kredittjekket laves for at sikre, at du ikke er registreret som dårlig betaler. Indkomstniveauet foretages for at se din evne til at tilbagebetale lånet.

Fordele ved onlinelån

Udover at du ikke behøver at skulle stille lige så meget dokumentation til rådighed, som ved et lån i banken, er der også en række andre fordele ved at låne over nettet.

Penge inden for kort tid

Når du ansøger om et lån online, vil du ofte have pengene inden for kort tid, ja oftest inden for en time.

Når du har foretaget ansøgningen, får du svar i løbet af et par minutter, om du er godkendt eller ej til lånet. Pengene vil efterfølgende, hurtigst muligt, være på din Nemkonto.

Hvis du derfor står og har brug for penge nu og her, kan et onlinelån være en løsning.

Lån uden at skulle stille sikkerhed

Hvis der optages et lån i banken, vil de ofte have dig til at stille sikkerhed i eventuel ejendom, som du skulle være i besiddelse af. Dette kan f.eks. være din bolig, bil eller andre værdifulde genstande. Dette gør banken for at sikre sig, at de kan få pengene tilbage, hvis du ikke længere skulle være betalingsdygtig.

Dette er ikke tilfældet ved et onlinelån. Her vil du aldrig skulle stille sikkerhed, når der optages et lån, og det er derfor nemmere at optage et lån der ikke stiller de store krav til dig som tilbagebetaler.

Ulemper ved onlinelån

Når der er fordele ved noget, vil der som regel også være ulemper der skal tages med i overvejelserne.

Højere rente

Da onlinelåneudbydere ikke behøver at tage sikkerhed i din ejendom, vil de i stedet tage en lidt højere rente til gengæld for at låne dig pengene. Renten vil derfor ofte være højere end hvis du optager et lån i banken.

Begrænsning i lånebeløb

Onlinelåneudbydere vil i langt de fleste tilfælde ikke kunne tilbyde dig lån, der er lige så store, som hvis du gik i banken og ansøgte. Derfor skal du kigge på, hvor meget du har behov for at låne, og om det evt. ville være nemmere for dig at gå i banken og ansøge om lånet.

Inden du optager lånet

Inden du går på nettet og ansøger om et lån, er der et par ting der skal undersøges inden du skriver under på låneaftalen.

Vær f.eks. opmærksom på, hvilke betingelser der er for det pågældende lån, som du ønsker at optage. Dette kan du gøre ved at gå ind og ansøge om lånet, men vente med at underskrive med dit NemID indtil du har læst betingelserne igennem.

Gennemgå de forskellige typer af lån, og se hvilket der passer bedst til netop din økonomiske situation.

Der kan være en fordel at hente, ved at kigge på de forskellige typer af online låneudbydere på markedet, da de hver især kan specialisere sig i forskellige områder. Tilbyder de primært mindre lån eller kan du godt låne over 10.000 kr., er forhold som du kan kigge efter. Ved at vælge en udbyder der tilbyder den størrelse lån du ønsker, kan du tit være sikret bedre vilkår.

Hos Ferratum tilbyder vi kredit hvor du har mulighed for at låne op til 15.000kr. Du kan direkte i vores låneboks se, hvor meget lånet vil koste dig samlet set.