Oplevelser på budget

Oplevelser å budget

Sommerferien står for døren, og det byder forhåbentligt på en masse sol, afslapning og oplevelser sammen med dem man holder af. Dog kan sommerferien blive en anelse trist, hvis pengene ikke rækker så langt. Hvis du gerne vil give dig selv eller dine børn nogle gode oplevelser i ferien, men ikke har råd til det helt store, så giver vi dig her gode tips til, hvordan du kan få nogle gode oplevelser på budget.

Sommerferie i Danmark

Udendørs aktiviteter

Hvis vejret er godt, behøver man ikke nødvendigvis at rejse langt væk for at få en fed ferie. Når solen skinner herjemme, er der næppe et andet sted i verden som byder på en bedre sommer end den danske. Man kan undersøge, hvilke oplevelser og aktiviteter der foregår i nærheden af, hvor man bor. Såfremt du bor i en større by, kan du eksempelvis forhøre dig på et turistkontor om hvad der er at se og lave i byen i sommerferien.

Det kan altid anbefales at tage en tur på stranden. Her kan man hurtigt bruge mange timer af sin sommerferie på at bade, slappe af og nyde solen. Lån gerne nogle gode bøger på biblioteket og tag dem med på stranden, og medbring en madpakke og vand hjemmefra. Hvis du har børn, så er det især en god ide at lave en madpakke hjemmefra fremfor at købe noget i nærheden af stranden, da det hurtigt kan blive dyrt at købe mad og drikkevarer til hele familien.

Hvis man godt kan lide lidt afveksling, så kan man også medbringe madpakker, tæpper og spil og tage familien med i skoven eller i dyrhaven. Her kan man også hurtigt få mange timer til at gå, og samtidig nyde solen og den friske luft. Derudover kan man nyde de lange sommeraftener ved at grille sammen med vennerne eller familien, enten derhjemme i haven, på stranden eller i parker.

Der er heller ikke noget så fantastisk som at cykle rundt i Danmark om sommeren, når det er godt vejr. Så en mulighed kunne også være at tage på cykelferie sammen med vennerne eller familien. På denne måde sparer man penge på transport, samtidig med at man får friskluft og god motion.

Indendørs aktiviteter

Hvis vejret til gengæld ikke er så godt i sommerferien, hvilket jo desværre kan være tilfældet når man bor i Danmark, så findes der heldigvis andre ting at foretage sig på budget.

Eksempelvis kan man tage på lokale museer, hvor både du og børnene kan lære en masse nyt. Nogle museer har gratis entré, men selv hvis det ikke er gratis, så er det ikke alle steder, hvor det er dyrt at komme ind. Så undersøg gerne hvad der er af muligheder i nærheden af, hvor du bor.

Bare fordi det regner eller er gråvejr, så er det ikke ensbetydende med, at man ikke stadigvæk kan grille. Man kan sagtens holde grillaften for vennerne indendørs. Hvis man har en overdækket terrasse, så kan man stege pølserne på grillen i tørvejr og dække op til spisning indendørs.

Selvom det kan være enormt trist og ærgerligt med regn i sin sommerferie, så kan det samtidig være en smule hyggeligt at sidde indenfor hele familien og lytte til regnen udenfor, imens man spiller sjove familiespil. At spille spil og hygge sig sammen koster ikke noget, og det kan skabe en helt speciel slags samvær, som man måske ikke altid har tid til at dyrke i dagligdagen.

Sommerferie i udlandet

Hvis du tilgengæld hører til blandt de danskere som ikke gider at tilbringe sin ferie i Danmark men hellere vil ud at rejse, så kan det hurtigt blive en del dyrere.

Dog er det ikke umuligt at rejse til udlandet på budget, hvis man blot er indstillet på at spare og lave lidt research i god tid. Hvis du er ude i rimelig god tid, så kan du være heldig at finde billige tog/bus-, færge- eller flybilletter. Så snart du har sikret dig billig transport, så mangler du at finde et sted at bo. Desværre er hotelpriserne dyrere i højsæsonen, så dette skal man være indstillet på. Selvom priserne er dyrere i sommerferien på alt slags overnatning, så er det stadig værd at undersøge billigere alternative til hoteller. Her kan der både nævnes vandrehjem, hostels og airbnb. Der er også mulighed for at bytte bolig med andre fra udlandet, så man dermed betaler ved at udleje din egen bolig, og på denne måde sparer begge parter en del penge.

Så snart de dyreste ting som transport og overnatning er på plads, så er der faktisk penge at spare ved at holde ferie i udlandet fremfor herhjemme. Dette kommer selvfølgelig an på, hvor du vælger at holde ferie. Vælger du at holde ferie i sydeuropa som eksempelvis Spanien, Italien eller Grækenland, så rækker pengene længere end de gør herhjemme. Når dette er sagt, så kan man dog stadig ende med at bruge for mange penge, hvis man spiser ude 3 gange om dagen. Derfor anbefaler vi også her, at man holder sig inden for et budget, og planlægger ud fra det. Hvis man bor et sted med eget køkken, kan man vælge at handle ind i et lokalt supermarked og lave mad derhjemme. Allerede der har man sparet sig selv for mange penge.

Hvis et budget ikke er nok

Hvis ovenstående tips til at holde ferie på budget stadig kan virke urealistisk eller uoverskueligt for dig, så har du også muligheden for at låne pengene. Vi anbefaler selvfølgelig, at man følger vores råd og laver et budget, men hvis dette ikke kan lade sig gøre, så kan vi måske hjælpe på anden vis.

Hvis du endnu ikke er kunde hos os, så kan du låne rentefrit i op til 30 dage. Du kan ansøge om op til 15.000 kroner, og du kan selv have indflydelse på, hvor meget du afdrager med efterfølgende.

Rente- og gebyrfri kredit til nye kunder i op til 30 dage! Få rentefrit lån nu>>>

Der er flere gode historier og tips på vores blog! Vil du gerne vide mere om hvordan Ferratum kan gøre dit liv lidt nemmere? Lær mere her!