Pengesnak: Sådan taler du med dine børn om penge

Der er for nylig blevet gennemført en række finansielle undersøgelser med resultater som viser, at ca. 50 % af forældre undgår at diskutere og tale om økonomi med deres børn, fordi de anser det for at være uden betydning eller for kompliceret.

At tale med sine børn om økonomi kan være svært.

Hvis udtrykket "penge taler" er sandt, så må man som forælder også begynde at tale om det. Nedenfor er der nogle nyttige retningslinjer for, hvordan man starter og holder diskussionen i gang med sine børn:

Kom tidligt fra start

Start med at lære dine børn om økonomi fra de er ret unge. Ved hjælp af dagligdagseksempler- og situationer, vil dit barn få en bedre forståelse af økonomi på et niveau, som de let kan forstå. Med tiden vil du være i stand til at forklare mere komplekse ting såsom at spare op til ting, man ønsker sig eller har behov for.

En tidlig start er en af de vigtigste ting, når det kommer til at hjælpe dit barn med at forstå økonomi, da det skaber fundamentet for, hvordan de vil håndtere penge i fremtiden.

Lær dine børn at sætte mål og at lave langsigtede spareplaner

Vi ved alle, at børn altid ønsker sig nye ting, hvad enten det er et par nye sneakers, det nyeste videospil eller hvad den nyeste dille nu kan være. Så hvorfor ikke lære børnene, hvordan de kan spare deres egne penge sammen til at købe nogle af de ting, de ønsker? At forklare prisen på en vare og vise barnet, hvor meget han eller hun bliver nødt til at spare op hver uge, er ikke kun praktisk, men giver også barnet en forståelse for omkostningerne og lærer dem om forvaltning af penge.

Forklar, hvordan et lån fungerer

Børn kan ikke forstå, at din familie har økonomiske forpligtelser, såsom et lån eller realkreditlån. Forklar dine børn, hvilke forpligtelser du har, og hvordan det fungerer. Hvis du vil have dit barn til at lære, hvad et lån er, så lad dem låne nogle penge af dig, og vis dem, hvordan afdrag skal betales. Hos større børn kan du også inddrage renter og lade dem betale dig lidt ekstra tilbage.

Gør brug af økonomiske temaspil

Et spil eller en aktivitet til at forklare samspillet mellem indtægter og udgifter kan for forældre være et nyttigt værktøj, hvis de er tilbageholdende med at tale med deres børn om penge. Ethvert barn ønsker at have det sjovt, så udnyt det og engagere dem med spil som Matador eller apps med økonomiske temaer. Det vil hjælpe dig til at lære dit barn om økonomi.

Dit barns fremtid er den vigtigste investering, du nogensinde gør, så start i dag.

Like dette indlæg, hvis du fandt det nyttigt. Del dette indlæg, hvis du kender andre, som kunne finde det nyttigt eller inspirerende. Find flere gode historier og tips på vores blog.

Vil du vide mere om, hvordan Ferratum kan gøre dit liv lettere? Læs mere her.

Med en Ferratum Kredit kan du låne rentefrit de første 30 dage. Nemmere og billigere bliver det ikke!

Ansøg nu