Sådan holder du dit sommerforbrug nede

Har sommerferien også været en dyr fornøjelse for din familie? Uanset om man rejser til udlandet eller forbliver hjemme i løbet af ferien har undersøgelser vist, at ens ferieforbrug i sommerperioden for det meste er væstenlig højere end andre ferieperioder på året. 

Næsten 22.000 husstande deltog i den årlige Ferratum Group Summer Barometersom undersøger forbrugernes udgiftsvaner i løbet af sommeren. Resultaterne for i år viser, at 26% af respondenterne forventede at bruge flere penge i år sammenlignet med forrige sommer, mens 40% ville spendere ligeså meget som sidste sommer.
 

De største forbrugere 

Når det kommer til, hvor meget af den månedlige indtægt respondenterne benytter i løbet af sommeren, viste resultaterne, at deltagere fra Norge bruger 68,5% af deres månedsløn, mens folk fra Letland, Kroatien og Mexico bruger henholdsvis 67%, 61,2% og 60,3% af månedslønnen. 

Du undrer dig måske over, hvilke udgiftsposter respondenterne burger deres penge på? Resultaterne fra vores undersøgelse viste, at indenrigsrejser var den mest populære udgift i løbet af sommeren (11,3%), efterfulgt af køb af "sommermode" (10,7%) og deltagelse i "sociale aktiviteter" som f.eks. strandture, fester og resturanbesøg (10%).

Med hensyn til allokering af rejser forventede respondenterne at bruge næsten 40% af deres sommerbudget. Fordelingen så således ud: Tyskland (50,8%), Bulgarien (45,8%), Finland (41,1%) og Polen (40,1%). 

 

Livet er flydt med gratis glæder 
 

De bedste ting i livet er uden tvivl de ting som fås gratis. En god og mindeværdig sommerferie med familien behøves ikke altid at koste en formue. Er skaden dog allerede sket, at I har overskredet feriebudgettet? - kan I med fordel benytte jer af billige eller endda helt gratis familieaktiviteter fremadrettet. Der findes nemlig et hav af familieaktiviteter rundt omkring i landet, som ikke koster det hvide ud af øjnene. Er du helt ideforladt og mangler inspiration til hvad I kan lave af spændende udendørs aktiviteter? - så er Google din bedsteven. Brug siden til at finde frem til gratis arrangementer nær dig, ellers så læs med her! Her får du nemlig nogle få men gode tips til, hvordan du holder sommerforbruget nede og ikke overskrider feriebudgettet.

 

Strandture, skovture og udflugtsture
 

En måde hvorpå, at du kan holde sommerforbruge nede, er ved f.eks. at pakke en stor og hyggelig madkurv og nyde det ud i det blå med familien fremfor at spise ude konstant. 

Har man tæt på stranden bør man klart udnytte denne mulighed. At tage på stranden er synonym med sommer, sol og hygge. Denmark er beriget med en masse lækre strande, der ovenikøbet er gratis. En tur på stranden med familien er derfor oplagt, især i den sommer vi havde i år. Her kan I f.eks. gå ture og nyde naturen, bade, spille boldspil eller underholde jer selv med noget helt fjerde, kun fantasien sætter grænser.

Hvis der er langt til strand, så er en tur i skoven eller i en offentlig park et godt alternativ. Medbring et par tæpper eller nogle brætspil og nyd hinandens selskab. I nogle skove kan der f.eks. plukkes vilde bær med udbytte i form af gratis bær og masser af kvalitetstid.

At udforske en nærliggende by eller opleve gratis seværdigheder tæt på en, er blot mange af de muligheder, som ikke koster kassen. Mange byer rundt omkring i landet byder nemlig på diverse, gratis aktiviteter eller udflugtsture, så medbring en god madpakke under armen og lidt penge til drikkelse.
Er man til kunst og kulturelle udstillinger er Statens Museum for Kunst et must. Gå på opdagelse i kunsten og få bl.a. fri entré til kunst i øjenhøjde med hele familien.

At være turist i eget land og opleve steder og hader man normalt ikke kommer, er generelt en god måde hvorpå, man kan få en budgetvenlige sommerferie.

Tro det eller ej, så kan et staycation ophold et forsøg værd. Læs blogindlægget og bliv kloggere på en masse spændende oplevelser rundt omkring i det danske land.