Sådan kan du identificere usynlige udgifter og blive mere ansvarlig med dine penge

Sådan kan du identificere usynlige udgifter og blive mere ansvarlig med dine penge

Ordet ’usynlige udgifter’bliver brugt flere og flere gange i dag, men kun få ved præcist, hvad det dækker over, og hvordan man identificerer dem. Disse udgifter er omkostninger, som man opdager alt for sent – oftest i slutningen af måneden, når man ikke har mange penge tilbage at gøre godt med.

Når man laver et budget, så ved man for det meste præcist hvor meget ting vil koste. Dog kan man nogle gange ende med at begå de samme fejl om igen, enten på grund af manglende tid eller koncentration. Læs med her og find ud af hvordan du kan blive mere betænksom omkring dine penge!

Spørg dig selv: "hvor nødvendige er de ting du køber?"

Det første du skal begynde med er, at tilegne dig en vane med at checke nødvendigheden af de produkter og service, som du køber. Det kan nemt ske, at man køber produkter som man egentlig ikke har brug for, eller at man bruger for mange penge af følelsesmæssige grunde. Organisér de penge du bruger på fritid, såsom weekender, men sørg også for at have nok penge tilbage til slutningen af måneden. Hvis du har brug for en smart løsning, så kan du optage et lille lån indtil din næste lønperiode, og dermed få løst dine finansielle problemer nu.

Dobbelttjek alting

Sørg for at tage et ekstra kig på alle dine udgifter, for at se om du kan spare nogle ekstra penge. Du kan eksempelvis starte med den bil du kører. Hvis du har købt en brugt bil, så er det muligt at den har nogle gamle komponenter som gør, at den forbruger mere benzin eller olie end nyere køretøjer, og derfor vil koste flere penge. Eller måske har bilen brug for små reperationer og ekstra service løbende. Fokuser på de penge du bruger på reperationer og hvis nødvendigt, så overvej at købe en bil der er mere tilregnelig og økonomisk billigere. Opret en kredit, når du har brug for det, køb en bil der bruger mindre benzin, og reducér dine månedlige udgifter på længere sigt.

Brug penge klogt

Selvom det kan lyde som et mærkeligt råd, så kan det faktisk nogle gange være en fordel at bruge flere penge på et produkt eller service, for så at spare penge senere hen – også selvom man ikke har pengene med det samme. Hvis man eksempelvis skal købe en varmekedel, som er en god investering, så har man mulighed for at optage en kredit og købe en mere effektiv og bedre model end den billigste model. På længere sigt vil ens investering vise sig at være god, og energiforbruget vil være meget lavere.

Du kan også skrive alt hvad du bruger ned på en mobil app, så det kan hjælpe dig med et overblik over dit månedlige forbug. Ved at skrive ting ned, får man en vane med at være mere forsigtig med penge, og så tænker man mere over hvor mange penge man bruger dagligt.

Hvilke udgifter tror du, at du kan spare på i næste måned?  

Del dette indlæg, hvis du mener den kan være værdifuld for andre. Der er flere gode historier og gode råd på vores blog!

Vil du vide mere om hvordan Ferratum kan gøre dit liv nemmere? Lær mere her! 

 

Hos Ferratum har du mulighed for at låne penge. Vi tilbyder en kredit, som på mange måder kan sammenlignes med en kassekredit. Hvis du endnu ikke er kunde hos os, så kan du låne rentefrit i op til 30 dage. Du kan læse mere om vores Ferratum Kredit

Rente- og gebyrfri kredit til nye kunder i op til 30 dage! Få rentefrit lån nu>>>