Sådan rejser du billigt i påskeferien

Påsken er for mange danskere lig med en ferie til en europæisk storby eller sydens sol. Helligdagene falder på stribe, og det oplagt at bruge de mange dage på ferie. Der er dog én ulempe ved, at de fleste danskere har fri på samme tid, og det er, at priserne stiger betydeligt, hvis du vil flyve på ferie.

Planlægger du en påskeferie med hele familien, kan det hurtigt blive en dyr affære, hvorfor du kan blive nødt til at tage et billigt kviklån. Vi gennemgår her, hvordan du stadig kan komme afsted på en billig påskerejse uden at gå på kompromis med komfort og underholdning.

 

Vælg en alternativ destination

Har du besluttet at tage afsted, men endnu ikke valgt din destination, kan du med fordel overveje en alternativ destination. Vil du fx på storbyferie i Europa, kan det være billigere at tage til Budapest eller Beograd end klassiske storbyer som fx London, Paris og Barcelona.

De lidt mindre populære storbyer har lige så meget at byde på, når det kommer til at danne rammerne om en skøn ferie. Om ikke andet, kan du komme afsted for væsentligt færre penge. Drop derfor klassikerne og oplev alternative storbyer. Vælg Köln i stedet for Berlin, Edinburgh i stedet for London og Madrid i stedet for Barcelona m.m.

Du kan også kigge på prisniveauet i det pågældende land. Der kan være mange penge at spare på at spise og bo, hvis du tjekker prisniveauet hjemmefra.

 

Tag toget eller bussen

Er du typen, der godt kan lide at flyve på ferie, vil du formentlig opleve, at priserne har fået et hak opad i påskedagene. De tidsrum, hvor flest danskere flyver, kan ofte koste op til næsten dobbelt så meget som udenfor påsken. Du kan derfor kigge efter andre alternativer, hvis du vil spare penge.

Europa har et velfungerende tognet, og en togrejse er derfor en oplagt mulighed. Vælger du specifikke afgange, kan der være penge at spare. Det billigste alternativ er dog langdistancebussen. Flere langdistancebusselskaber tilbyder rejser til europæiske hovedstæder. Har du tiden til en busrejse, kan der være mange penge at spare.

 

Vælg afgange på skæve tidspunkter

Når du kigger på priser på både fly-, bus- og togafgange, kan der være penge at spare, hvis du vælger at tage afsted på et sent eller tidligt tidspunkt. De skæve afgange, der ligger udenfor danskernes foretrukne, kan ofte være billigere. Det betyder, at du ofte kan spare penge, hvis du vælger en afgang kl. 2 om natten i stedet for kl. 16 om eftermiddagen.

Flyver du med et lavprisselskab, kan du undlade at checke bagage ind og rejse med håndbagage for at spare endnu flere penge.

 

Forbered dig hjemmefra

Vil du virkelig spare penge, er kodeordet planlægning. Læg et budget for, hvor mange penge, du vil bruge på rejsen. Går du hele vejen, kan du evt. lægge et dagsbudget. Du kan derudover på forhånd undersøge, hvordan du kommer billigst rundt på din ferie, og hvordan du spiser billigst. Du kan også pakke så fornuftigt som muligt, så du ikke pludselig står og mangler noget, der skal købes.

Når du skal vælge, hvor du skal bo, kan du med fordel undersøge de forskellige private udlejningsportaler for at se, hvor der er mest at spare. Faktisk, dropper flere og flere danskere det klassiske hotelværelse og kigger i stedet efter at leje private hjem på sider som Airbnb og Homeaway, når ferieboligen skal bestilles. Lejer du en lejlighed med f.eks. køkken, vil der måske være penge at spare på selv at lave maden frem for at spise ude.

 

Lån til ferien

Har du brug for at låne penge til din næste rejse? Prøv vores Ferratum kredit, hvor du lige nu kan låne rentefrit i op til 30 dage!