Sådan sparer du penge i julen

“Julen varer længe, koster mange penge.” Sådan lyder afslutningen i den populære danske julesang ”Højt fra træets grønne top”, og det er så sandt, som det er sagt.
Uanset hvordan man har det med julen, er det uundgåeligt, at ens forbrug kommer til at stige. Juleaften er for mange ensbetydende med gaver, pynt, familiehygge og julemad, hvilket alt sammen er tunge udgiftsposter, der tager hårdt på økonomien. Dog er der hjælp og hente for dem, som både har tid og overblik. I dette indlæg giver vi gode råd til en billigere jul.

Planlægning

Er du forudseende og fornutig med dine penge, er der nemlig muligheder for at gøre store besparelser.

Først og frememst vil det være en god ide, at lave en oversigt over de mennesker du skal købe julegaver til samt et budget for, hvor meget du helst vil bruge på hver enkelte person.

Ved at have en form for “juleliste”, vil du have nemmere ved at administrere dit budget, hvilket reducerer risikoen for overforbrug og sætter en stopper for spontane impluskøb. Hvis du endda er tidligt ude med julegaveindkøbene, kan du med fordel ofte spare rigtig mange penge. Derudover slipper du også for julegaveræset og -stressen i december måned.

Køb online

Der er mange fordele ved at købe sine julegaver online. Ud over det faktum, at du ikke engang behøver at forlade dit hjem, bøvle med store folkemængder eller kæmpe med at finde en parkeringsplads, er det bedste ved at handle online, at det for det meste altid er billigere end at købe i fysiske butikker. 

Ved hjælp af sammenligningssider kan du finde frem til de billigste priser på de produkter du søger, og dermed have fuld indsigt i hele markedet. Disse sider gør netop beslutningsprocessen meget lettere for kunderne. Sammenligningssider er desuden fremtiden indenfor online shopping, især når det kommer til bekvemmelighed, tilgængelighed og lave priser.

Udslag, rabatter m.m.

Enhver forhandler - fysisk såvel som digital – forsøger konstant at fange forbrugerens opmærksomhed, hvilket betyder, at der er hård markedskonkurrence. Dette kommer dog kun kunderne til gode, da virksomhederne tvinges til at tilbyde bedre priser og blive bedre til at levere en god service.

For at tiltrække kunderne til ens butik eller hjemmeside, tilbyder mange forhandlere ofte rabatter og gode tilbud. Tilbudsjagt til udsalg er en af de mest effektive måer, hvorpå du kan få en billigere jul. Black Friday er derfor et af de bedste tidspunkter at købe julegaver. Køb evt. dine julegaver på Black Friday, hvis du gerne vil spare penge. Selvom december måned byder på mange gode tilbud i de fleste butikker, er der ingen garanti for, at der netop er tilbud på lige præcis de ting, som ens familie og venner ønsker sig. 

Derudover tilbyder mange onlinebutikker 10% rabat ved første køb, hvis man tilmelder sig deres nyhedbrev. Andre giver gratis fragt mens nogle forhandlere kører pre julesalg med gode besparelser. Hold derfor godt øje med diverse udsalgstilbud, medlemmersrabatter, “2 for 1” kampagner m.m.

Forsendelse

En vigtig ting du bør være opmærksom på, når du handler online er, at den laveste annoncerede pris ikke altid er den billigste pris på marked. For eksempel kan en vare med den laveste pris ende med at være dyre når fragtomkostningerne inkluderes. Varen kan muligvis være billigere hos en anden konkurrent, der har en højere detailpris, men som tilbyder gratis forsendelse. Undsøg derfor forsendelsesomkostninger hos diverse forhandlere før, du beslutter dig for at købe.