Solorejse – den bedste rejseform

Kender du til konceptet solorejser også kaldet singlerejser?

Flere og flere mennesker vælger at rejse alene, da de synes, det er den allerbedste måde at rejse på. Den generelle holdning ift. at rejse alene er derfor ikke længere hvad den tidligere har været. Det viser sig faktisk, at solorejser har vundet stor popularitet verden over, hvilket der er gode grunde til.

En af disse grunde formår Ken Poirot at udtrykke så fint i følgende citat “Some journeys in life can only be travelled alone.”

At rejse alene kan være en givende og fantastisk oplevelse, fordi man opnår følelsen af total frihed og derfor kan forfølge sin egen eventyrlyst helt uden besvær. Vi skal i det følgende se på, hvad der gør solorejser til noget helt særligt.
 

Undersøgelser 

I maj udgav Booking.com en undersøgelse af 20.500 rejsende, der viser en stigende efterspørgsel af solorejser. 40% af såkaldte ”baby boomers” fortalte, at de i det forløbne år, havde rejst alene, mens 21% planlagde en solorejse indenfor den nærmeste fremtid.

I forlængelse af dette, viser Holiday Habits undersøgelsen, at en ud af ni personer indenfor det seneste år har rejst alene. Der er tale om en fordobling af alene rejsende end for blot 6 år siden. Denne undersøgelse er foretaget af UK Travel Association ABTA.

En anden rejseundersøgelse af Hostelworlds viser en stigning på 42% med henblik på booking af solorejer i de seneste par år, herunder en vækststigning på 45% i kvindelige solo bookinger mellem 2015 og 2017.

Derudover analyserede Storbritanniens online adfærdsmæssige forskningsværktøj, Hitwise søgninger af 3 millioner britiske forbrugere og fandt, at der var en stigning på 143% i søgninger efter "solo-rejse" i de seneste tre år.

Indre ro

Det siges at solorejser giver flere muligheder end begrænsninger. De fleste alerejsende mener, at rejsen giver dem muligheden for at finde indre ro og sig selv. Solorejser giver en mulighed for ikke blot at udforske verden på en anderledes måde, men også at lære sig selv bedre at kende. At rejse alene skubber vores bekvemmeligheder, og imellem ærefrygt for nye omgivelser.

Udfordringer

Ligesom alt andet her i livet, er der også ulemper forbundet med at rejse alene. Dog opvejer udfordringer ikke fordelene. Alene rejsende er typisk præget af bekymringer så som, sikkerhed, transport og udgifter. Med hensyn til sikkerhed bør man klart opholde sig de steder, der er mere venlig for denne type rejser. At vælge den rigtige destination er selvfølgelig en nøglefaktor for reducering af sikkerhedsproblemer. Europa er længe blevet betragtet som det bedste og sikrest kontinent for solo rejser.

Herre over egen ferie

Som nævnt tidligere er solorejser en voksende trend og ved at rejse alene, kan du netop være herre over din egen ferie. Du bestemmer bl.a. selv tempoet, hvilke seværdigheder du vil opleve og generelt, hvad der skal ske på ferien. Netop denne frihed og mulighed for selv at planlægge alt ting, mener næsten halvdelen af de adspurgte i undersøgelse fra ABTA, er det bedste ved at rejse alene.  Det næstbedste er at møde nye mennesker, hvilket 21% af de adspurgte mener, at solorejser er en god opfordring til.
Som alene-rejsende er der ingen kompromisser, som skal indgås. Det giver den perfekte mulighed for at sikre, at ferien bliver præcis, som du ønsker.

Her er et par gode grunde til, hvorfor du bør eller i det mindste overveje at rejse alene.

• God mulighed for at udfordre din komfortzone og afprøve personlige grænser

• Kontrollen er 100% din på turen, da du selv beslutter

• Oplagt mulighed for at opnå mere spontanitet
 

Så hvilken destination skal du opleve på egen hånd i år?