Der er en del penge at hente i hverdagen ved blot at ændre på nogle få vaner. Livet kan nemlig hurtigt blive kedeligt, hvis man skal undvære alle goder, og ønsker du mere luft i økonomien, behøver du faktisk ikke spare på alting. Ved at stramme lidt op på nogle områder kan man hurtigt spare en del penge hver måned. Nedenunder får du nogle gode råd til, hvordan man nemt kan spare penge i hverdagen og dermed få en bedre økonomi.

Madposten

Der er ingen tvivl om, at mad ofte er den største pengesluger. Især for mange børnefamilier er mad den største udgiftspost. Det er dog samtidig en af de udgiftsposter, som man kan spare flest penge på – der skal blot lidt planlægning til.

Et godt sted at starte er ved at lave en madplan. Dermed er det planlagt, hvad man skal spise resten af ugen, og man kan derfor lave en præcis indkøbsliste som gør, at man undgår impulskøb. Ved at handle stort ind en gang om ugen, sparer man ikke mindst penge, men også tid.

I forlængelse af ovennævnte, er det en fordel at kigge i supermarkedernes tilbudsaviser. Ved netop at handle stort ind en gang om ugen, giver det større mulighed for at nå at se forskellige tilbud igennem, fremfor hvis man handler ind hver dag.

Forsikringer

For at spare flest mulige penge, er det især vigtigt at have styr på dine forsikringer. Ved at kende dit forsikringsbehov og forsikringsvilkår ved du, hvorvidt du har den rigtige forsikring eller ej.

Mange danskere betaler nemlig mere for deres forsikringer, end de burde. Derfor er det altid en god ide at ringe til flere forskellige forsikringsselskaber, og høre hvilke vilkår de kan tilbyde og til hvilken pris. Man bør også altid ringe til sit nuværende forsikringsselskab og presse på for en billigere løsning

For at finde de bedste og billigste forsikringer, kan man benytte sig af diverse sammenlignings tjenester. Her får man et overblik over forskellige forsikringsudbydere, så man kan se, hvilke der passer bedst til ens behov.

El, vand og varme

Spar penge i hverdagen ved at tjekke el, vand og varme - det er ikke nogen hemmelighed, at der kan være en del penge at spare ved at skære ned på sit el, vand og varmeforbrug. Især for husejere, som ofte bruger ca. dobbelt så meget el og varme, som folk der bor i lejligheder.

Strøm kan man for alvor spare på ved at skifte elektronik og hårde hvidevarer ud med nogle, der er energibesparende, som eksempelvis sparepærer.

Hvis du ønsker at spare på vand, er der flere gode råd, man kan følge. Nogle af disse er eksempelvis at lukke for vandet, når du børster tænder, du kan tage et brusebad i stedet for karbad, installere sparebruser, og sørge for at hanerne ikke løber, for slet ikke at nævne toilettet.

Telefoni

Ligesom ved forsikringer, vil du kunne finde mobilabonnementer, der er billigere end det dit nuværende selskab tilbyder. Dit mobilselskab er ikke forpligtet til at fortælle dig, hvis prisen på dit abonnement falder. Derfor er det altid en god ide, at kontakte dit mobilselskab og prøve at få justeret dit abonnement så det passer bedre til dit forbrug. Et lille opkald kan sørge for at du spare penge i hverdagen.

Du kan også vælge at gå efter en billigere løsning hos et andet selskab. På sammenlignmobilabonnementer.dk kan du finde og sammenligne priser på forskellige abonnementer, og derfra vælge det abonnement som passer bedst til dit behov.

Her er det vigtigt at nævne, at for at kunne finde det bedste abonnement til dig skal du kende dit forbrug. Mange tror fejlagtigt, at de behøver en større GB pakke end de egentlig har brug for. Derfor kommer du nærmere et præcist bud på dit behov ved at gennemgå din forbrugshistorik, og se om du har betalt for meget.

Fitnessabonnement

De fleste danskere har i dag et fitnessabonnement, og der er da også mange som jævnligt benytter sig af sit abonnement og rent faktisk kommer afsted til træning. Dog findes der også en stor del af medlemmer, som desværre ikke får brugt deres abonnement ligeså ofte, som de havde regnet med at de ville.

Hvis du tilhører den sidste gruppe kan det være, at du skulle overveje at opsige dit abonnement. Der findes flere måder, hvorpå at få inkorporeret motion i dagligdagen, som eksempelvis at tage cyklen til arbejde, løbe en tur i naturen, tage trapperne i stedet for elevatoren, eller lave træningsøvelser derhjemme. Et abonnement koster i gennemsnit omkring 250 kr. om måneden, og ved at opsige det kan man dermed opnå en årlig besparelse på 3.000 kr.

Er du derimod en af dem som rent faktisk kommer i træningscentret jævnligt, kan du også blot vælge, at se om der er noget ved dit nuværende abonnement, som du kan skære fra. Hvis man f.eks. betaler for en stor pakke, og man langt fra benytter sig af alle de medlemsfordele, som man betaler for, kan man vælge at betale for en mindre pakke, så man dermed opnår en mindre besparelse hver måned.

Håber du kan tage disse råd med dig og derved spare penge i hverdagen!