Succes alver succes

Det er nu et år siden, at vi lancerede vores internationale Outdo Yourself konkurrence og, hvad angår vores to heldige vindere, Lucas og Liisa Lotta er det en kæmpe drøm, der er gået i opfyldelse. Apropos drømme, så er vi ret vilde med følgende citat af Earl Nightingale:

“Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.”

Vi finder citatet opmuntrende ift. aldrig at opgive sine drømme og, at man særligt ikke, skal lade sig påvirke af tidsaspektet. Dvs. den tid det kan tage for at nå i mål og at drømmen går i opfyldelse.

I vores seneste Outdo Yourself opdatering følger vi op på Lucas og Liisa-Lottas forberedelser til deres eventyrlige rejse til Afrika. De befinder sig begge på nuværende tidspunkt stadig i Afrika, hvor de udlever deres stor drøm!
Hele Ferratum teamet ønsker Lucas og Liisa Lotta stort tillykke med at have opnået deres drømme.
 

Succes alver succes

 

Får du også et kick når du opnår dine mål og drømme, og kender du lykkerusen ved at opnå en succesoplevelse? I sådanne situationer udsender kroppen ofte naturlige rusmidler til hjernen, der medfører følelsen af euforiserende lykke og velbehag.

Succes øger vores motivation til at søge de samme situationer, der udløste denne følelse af veltilpashed. Derfor, efter at have nået en milepæl eller anden succesoplevelse finder vi os i stand til at håndtere større mål og kaste os ud i nye projekter.
 

Fra en positiv oplevelse til en anden
 

Det siges faktisk, at der opstår en slags krusningseffekt også kaldet Ripple Effect efter at man har opnået sine mål.

En artikel fra avisen Sydney Morning Herald beskriver en historie om en 32-årig kvinde ved navn Laura, som efter at have været involveret i en alvorlig bilulykke for flere år tilbage på imponerende vis besluttede sig for, at genvinde livsglæden og få det bedste ud af de nye omstændigheder. Det allerførste hun gjorde, var at begynde til genoptræning med det formål at udfordre og overgå sig selv ved at konkurrere i et ekstremt hindringskursus. Laura fortæller, at en enkelt beslutning var alt, hvad der skulle til for, at hun kunne leve et forholdsvis normalt liv trods omstændighederne efter ulykken. Udover også at deltage i en triatlon besluttede Laura for, at sige sit job for at forfølge sin passion om, at blive en life coach. Grundet Lauras indledende indsats og beslutsomhed ”havnede” hun i en lavine af positive virkninger, hvor vi gik fra den ene positive oplevelse til den anden.
 

Ripple Effect
 

Konceptet om en krusningseffekt antyder, at succes avler succes, hvorfor man som person kan gå fra den ene succeshistorie til en anden. Ripple effect har altså en positiv spredningseffekt.

Dr Greg Wells, forfatter til bogen The Ripple Effect, skriver følgende: "Sleep better and you'll eat better. Eat better and you'll move more. And if you move more, you'll sleep better and ultimately think and feel better."

Dette er et godt eksempel på, hvordan rippleffekten virker.

Rippleeffekten kan også gøre sig gældende i andre sammenhænge, som f.eks. vægttab.

Business Insider beskriver hvordan krusningseffekten endda kan forekomme i tilfælde af vægttab. Artiklen diskuterer resultaterne fra en ny undersøgelse foretaget af Weight Watcher, der omhandler den positive effekt ved, at have en træningspartner. At træne sammen med andre fremfor alene øger motivationen, hvorfor man derfor kan have nemmere ved at opnå siit mål om vægttab. I forbindelse med undersøgelsen siger Amy Gorin, professor i adfærdsmæssige psykologi ved University of Connecticut, "Når en person ændrer sin adfærd, ændrer folkene omkring dem sig også".