Tips til det bedste billån 

Der kan være mange penge at spare, hvis du skal ud og finansiere din nye bil med et billån.

Det handler blot om at undersøge markedet godt, inden du sætter underskriften på en låneaftale.

Hvad du skal holde øje med, får du gode råd til her.

Realkreditinstitut – Den billigste måde at låne på 

Hvis du har en ejerbolig, hvor du også har friværdi i, vil den billigste måde for dig at låne til en ny bil, være ved at optage et lån igennem dit realkreditinstitut.

Her har du nemlig mulighed for at låne til en bil, til en lav rente, så længe det samlede lån ikke overstiger 80% af husets friværdi.

Lån til bil i banken 

Alt ud fra hvilken bank du har, og hvilken type kundeforhold du har i banken, kan der tilbydes forskellige lånetyper med forskellige låneforhold. Derudover kan der også laves fordelagtige lån, hvis du er medlem af en specifik fagforening, hvor du kan opnå en billigere finansiering end hvis du ikke er medlem.

Der er forskellige sammenligningsværktøjer på internettet som kan anvendes til at finde ud af, hvilken bank der kan tilbyde bestemte typer af billån.

Hvis en anden bank end din nuværende, kan tilbyde et billigere lån, kan du gå igennem resten af din økonomi, og se om det kan være en fordelagtig bank i forhold til din økonomi.

Bilforhandlerne tilbyder også finansiering 

At kunne tilbyde billån hos forhandlerne, er en indtægtskilde for dem. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i de forskellige forhold og delelementer aftalen består af, så man ikke mister overblikket, når man først sidder og skal til at underskrive aftalen.

Bilforhandlerne får provision for hver bil de sælger og for at formidle lånet til dig som lånetager, og udover dette vil de oftest lægge et gebyr oveni der ligger i størrelsesordnen 2-6.000 kr.

Som udgangspunkt kan det være lige så billigt at optage et billån hos forhandleren, som det vil være at tage et i banken. Forskellen er blot, at renterne er lavere hos bilforhandlerne, mens stiftelsesomkostningerne er højere end ved optagelse af et lån i banken.

Inden du finansierer din bil ved forhandleren er det dog vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad det samme vil koste dig i banken. På denne måde ender du med den mest fordelagtige løsning, og ender ikke ud med et lån der koster dig mere end højst nødvendigt.

Skal lånet være med fast eller variabel rente 

Som ved mange andre typer af lån, har du også ved et billån mulighed for at vælge mellem fast eller variabel rente.

Den faste rente er oftest højere end den variable, men du er med denne rentetype sikret altid at skulle betale den samme ydelse. Derimod kan den variable rente svinge, da den følger markedsrenten, og du kan derfor risikere at skulle betale en højere månedlig ydelse, som kan gå ind og påvirke resten af din økonomi, hvis markedsrenten stiger.

Hvis du vil indfri dit billån 

Mange indfrier deres billån før tid, hvis de enten ønsker en ny bil eller blot har behovet for at afvikle gælden. Hvis du selv vil indfri dit billån før låneaftalen udløber, skal du være opmærksom på, at alle etableringsomkostninger altid skal betales som en del af restgælden. Dog vil du stadig spare de fremtidige renter.

Betingelserne og omkostningerne for at indfri lånet før tid, vil oftest stå i den låneaftale der er indgået.

Fortrydelsesret 

Mange er ikke klar over det, men også når du køber bil med en finansieringsaftale, har du 14 dages fortrydelsesret. Dette er gældende, hvis du optager et lån hos bilforhandleren.

Bilkøbet vil stadig være bindende så snart slutsedlen er underskrevet. Du skal derfor finde en anden finansieringsmulighed.