VM i fodbold 2018 - nutidens og fremtidens fodboldstjerner!

Da vi så småt nærmer os afslutningen af knockoutfasen ved VM-turneringen 2018, er fodboldfeberen på det højeste blandt de passionerede fodboldentusiaster. Vi har indtil nu set nogle suveræne og nervepirrende kampe, overraskende resultater og fantastiske målscoringer. Der er i år tale om en sand fodboldfest, hvilket i den grad er enhver fodboldfans drøm.

Som noget helt særligt i år har McDonalds lanceret to gratis spil-apps, Fantasy World Cup 2018 og World Cup Predictor.

For at holde spændingen ved lige, har millioner af ivrige fans verden over valgt, at deltage i spillekonkurrencerne. Desuden har FIFA-spilserien udviklet endnu et kontrolspil – FIFA 18 og en opdatering hertil - FIFA 18 World Cup-mode, hvor man som fan har mulighed for at spille fodbold på tv-skærmen.

VM 2018 er den 21. udgave af FIFA World Cup - verdensmesterskabet i fodbold. Men hvad der gør verdensmesterskabet i år så specielt samt ambivalent, er at vi på den ene side formentlig skal tage afsked med nogle af fodboldens største stjerner. På den anden side, er mesterskabs turneringen også en perfekt mulighed for at stifte bekendtskab med kommende fodboldtalenter.

VMs fodboldlegender

Mens verdensmesterskabet i 2014 markerede slutningen for engelske legender som Steven Gerrard, Frank Lampard og Wayne Rooney, og det hollandske landshold, da sidstnævnte ikke kunne kvalificere sig til verdensmesterskabet i 2018 – kan VM 2018 meget vel blive sidste udkald for rigtige mange erfarende fodboldspillere.

For det argentinske landshold, er der tale om følgende spillere: Angel Di Maria, Javier Mascherano, Sergio Aguero og Gonzalo Higuain. Disse spillere er alle i deres 30’ere, hvorfor vi sandsynligvis ikke kommer til at se mere til dem.

Hvad angår Spanien kan vi højst sandsynligt godt vinke farvel til spillere som David Silva, Andres Iniesta, Sergio Ramos og Gerard Pique. Det samme gør sig gældende for følgende belgiske spillere: Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Axel Witsel og Dries Mertens.

Vi mener også at det muligvis er sidste gang, at vi ser den 35-årige portugisiske landsholdsspillere Képler Laveran Lima Ferreira bedre kendt som Pepe, deltage i endnu en VM-kamp. Den 32-årige colombianske spiller, Radamel Falcao og en af Brasiliens mest erfarne målmand, Fernandinho spiller sandsynligvis også deres sidste kampe for deres respektive lande i VM.

Vi kan mere eller mindre også vinke farvel til kroaterne Ivan Rakitic, Luka Modric og Mario Mandzukic. Desuden tvivler vi stærkt på at Edinson Cavani og Luis Suarez vil blive udtaget til at repræsentere det uruguayanske landshold i Qatar i år 2022.

Fremtidens stjerner

Både Tyskland, Brasilien, Argentina, Frankrig og Spanien har en række unge og talentfulde spillere, som vi bør holde et vågent øje med i den nærmeste fremtid.

Et godt eksempel på dette, er den 19-årige franskmand Kylian Mbappé. Trods hans unge alder, udmærker han sig allerede som en sand legende. Mbappé er bl.a. verdens næstdyreste fodboldspiller og har blot inden for dette år scoret 21 mål ud af 46 kampe for den franske fodboldklub Paris Saint-Germain.

Hans jævnaldrende landsmand, Ousmane Dembelle som FC Barcelona betalte over 145.000.000 € for – og den spanske spiller Marco Asensio kommer vi uden tvivl til at høre en del om. En anden bemærkelsesværdig spansk stjerne, er den 22-årige højre back spiller Alvaro Odriozola. Odriozola er angiveligt Spaniens helt store forsvarsspiller.

Den brasilianske spiller, Gabriel Jesus er blevet tippet som Brasiliens kommende superstjerne og som blot 21-årige var han landets førende topscorer.

Manchester United og Juventus kæmper begge i øjeblikket med at lokke den eftertragte 23-årige serbiske midtbanespiller, Sergej Milinković-Savić til deres klubber. Vender vi snuden mod Tyskland ser den 22-årige Timo Werner ud til at gå i den pensioneret, tyske legende Miroslav Kloses fodspor. Werner er altså Tysklands’ kommende store fodboldstjerne.

Den 22-årige argentinske spiller Cristian Pavon er en af landet helt store navne. Ligeledes har Bernardo Silva og Goncalo Guedes stort potentiale til at fortsætte Portugals seneste dominans.

Den 22-årige mexicanske angriber Hirving Lozano, der i øjeblikket spiller for den hollandske klub PSV, tiltrækker stor opmærksomhed fra flere anerkendte Premier League-klubber.

Med disse interessante profiler, kan mesterskabet i år 2022, som finder sted i Qatar kun blive en kæmpe succes.